Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājā "Tvīda brauciens" notiks "Muzeju nakts" ietvaros

EasyGet.lv, 08.05.2012. 11:42

19. maijā Liepājā norisināsies jau par tradīciju kļuvušais Tvīda brauciens, informē Andris Prigičevs. Riteņu brauciens norisināsies jau trešo gadu, savukārt datums tika izvēlēts, atbalstot Muzeja naktis visā Eiropā. Šī gada brauciens tiek veltīts gaismām un gaismu elementiem, tādējādi stiprinot domu par drošību un uzmanību uz ceļa.
Liepājā "Tvīda brauciens" notiks "Muzeju nakts" ietvaros

Tvīda brauciena pulcēšanās vieta ir Rožu laukums, kur dalībnieki sanāks kopā no plkst. 16:30. Brauciena sākums notiks plkst. 17:00 un turpināsies iepriekšējā gadā apgūtajā maršrutā:

Rožu laukums - Lielā iela – Graudu iela – Kūrmājas prospekts – Vites iela (Vites ielā paredzēts īpašs brauciena jubilejai veltīts izbrauciens) – Peldu iela – Liepu iela – Kr. Barona iela – Dzintara iela – Rožu iela – Ūliha iela – Jūrmalas iela – Ezera iela – Ganību iela – Kungu iela – Bāriņu iela – K. Zāles laukums – Jūras iela – Promenāde.

Ap plkst. 18:00, noslēdzoties braucienam Promenādē ar tvīda brauciena dalībnieku kopbildi tiks atklāta pasākuma otrā daļa. Fotografēšana trīs gadu garumā nepaliks nepamanīta – dažādas bildes no visiem notiekošajiem braucieniem tiks apkopotas īpaši izveidotā 2013.gada kalendārā.

Visa vakara garumā viesnīcas "Fontaine Royal" pagalmā "Gypsy Camp" norisināsies kopīgā zupas ēšana, kā arī fotografēšanās ar divriteņiem speciāli izveidotā foto salonā, kuru organizēs Hardijs Kulmanis un viņa vadītā Bērnu un jauniešu foto studija. Topošajā kuģniecības muzejā būs unikāla iespēja nofotografēties ar Liepājas Muzeja eksponātu – lielriteni, un tieši šajā vietā ap plkst. 19:00 tiks atklāta izstāde, kā arī notiks grupas „Oranžās brīvdienas" koncerts.

Plkst. 21:00 pasākuma apbalvošanas laikā gaidāms vēl kāds muzikāls pārsteigums – Gospel Unsual (Dānija). Par muzikālo noformējumu pasākuma laikā rūpēsies mūziķis Oleksijs Demčenko un viņa draugi, kā arī publiku izklaidēs DJ.

Pasākums ar katru gadu gūst arvien lielāku dalībnieku un skatītāju atsaucību. Tvīda brauciena organizētājs Andris Prigičevs aicina ikvienu Latvijas riteņbraucēju būt radošam, un piedalīties visiem velokustības attīstības piederīgajiem. Nākošajā gadā pasākuma organizēšanas stafeti no viņa pārņems „Bāriņu ielas velodarbnīcas" pārstāvis Lauris Rimkus. „Es ceru uzturēt šo tradīciju, lai nepazustu velokultūra," pārliecinoši saka Lauris.

Dalībnieki aicināti īpaši padomāt par sava velosipēda un tērpa izgaismošanu, kā arī aicināti sarosīties visi divriteņu izgatavotāji un pilnveidotāji, jo tie velosipēdi, kas būs interesanti un atraktīvi noformēti, kā arī daiļo dzimumu pārstāvju izvēlētais un pieskaņotais apģērbs tiks īpaši novērtēti un apbalvoti.

Dalību Tvīda braucienā apstiprinājuši arī ērmriteņu darbnīcas dalībnieki no nometnes "Boltik Baik". Tvīda brauciena laikā tā dalībnieki ir atbildīgi par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un drošību.

Tvīda braucienu atbalsta Lauris Rimkus, biedrība „Radi Vidi Pats", Jana Pāvila, Oleksijs Demčenko, Stīns Lorenss, Gundars Lazdāns, Liene Zīverte, Liepājas teātris, Liepājs muzejs, CSDD, Liepājas kultūras pārvalde, Reklāmas un Zīmogu Fabrika, kā arī Rīgas Motormuzejs, kurā 31. maijā tiks atklāta veclaiku divriteņu izstāde ar Liepājas kolekcionāru piedalīšanos.

Foto: Liepājas Tvīda brauciens 2011. Foto (c) Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV