Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grupa „Pērkons" SMScredit.lv Jāņos Cinevillā veicinās auglību

EasyGet.lv, 29.05.2012. 13:57 | komentāri (2)

Festivālā "SMScredit.lv Jāņi Cinevillā" līgotājiem pievienojas arī leģendārā grupa „Pērkons", viens no tās līderiem Juris Kulakovs atzīst, ka savā koncertprogrammā „Pērkons" aicinās aizdomāties par auglības rituāliem.
Grupa „Pērkons" SMScredit.lv Jāņos Cinevillā veicinās auglību

Kā zina stāstīt latviešu tradīciju pārzinātāji Valdis un Rūta Muktupāveli, Jāņi tiekot svinēti pasaules radīšanai un visai dzīvībai par godu. Pērkons savos augstumos esot izperinājis radību un tad visas dzīvībiņas – redzamās un neredzamās – esot laidis šaisaulē tieši Saulgriežos, lai tās varētu siltumā iedzīvoties un vairoties, jo visiem ir labi zināms, ka tieši Jāņu laiks ir visjaukākais gan zālei, gan kokam, gan kukainim, kas par cilvēku tiek saukts.

Lai svinētu Jāņus un lai godinātu Pērkonu, lielfestivāla „SMScredit.lv Jāņi Cinevillā" mūziķu pulkam pievienojusies leģendārā grupa „Pērkons", kas gatavo īpašu svētku programmu.

„Jāņi saistās ar auglības rituālu un papardes zieda meklēšanu, kā arī ar, ja mēs pievēršamies tautas dziesmu tematikai, tad vienmēr tur ir figurējusi viena no populārajām dziesmām „Alu, alu jāņa māte". Mēs arī izvēlēsimies dziesmas, kurās šī tēma parādās. Es gribu glorificēt šos te auglības rituālus sakarā ar latvju tautas samērā bēdīgo demogrāfisko situāciju. Tā noteikti būs viena no galvenajām tēmām, šī „SMSCredit.lv Jāņi Cinevillā" koncerta programmai," stāsta Juris Kulakovs.

Grupa „Pērkons" uz skatuves ducinās uzreiz pēc Pasaulē lielākā ugunskrāvuma rituālās iedegšanas. Turpinot pagājušajā lielfestivālā aizsākto tradīciju, arī šogad ugunij festivālā būs īpaša nozīme – uguns ir viens no auglības avotiem un Jāņos tai jādeg visu nakti, tā aizbiedējot raganas, mošķus un citas elles radības.

Arī šogad Jāņu lielfestivāla programma būs daudzveidīga un dažāda – katrs, kā jauns, tā vecs, varēs atrast sev ko tuvu un baudāmu. Šogad pasākuma laikā darbosies bērnu pieskatīšanas un izklaides laukums, kas tapis sadarbībā ar „Annels" piepūšamajām atrakcijām un radošo studiju „Pasaku nams". Būs īpaši padomāts par grila vietām, lai pasākuma apmeklētāji varētu baudīt arī līdzpaņemtos labumus,tiks nodrošinātas arī bezmaksas telšu vietas. Tāpat kā pagājušajā gadā, no Rīgas uz Tukumu kursēs īpašs vilciena reiss, „Tukums-1" stacijā visus līgotājus sagaidīs autobuss, kas nogādās pasākuma vietā. Tā kā viena lieta, kas noteikti jādara Jāņos – jāattīra sevi gan iekšēji, gan ārēji – pasākuma laikā būs iespēja pērties pirtī.

Biļetes uz lielfestivālu „SMScredit.lv Jāņi Cinevillā" var iegādāties „Biļešu servisa" kasēs, to cena šobrīd ir 5 lati.

Foto: Juris Kulakovs grupas Pērkons koncertā Palladium. Foto (c) Ivo Blūms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV