Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas svētkos RTU piedāvās izklaides visai ģimenei

EasyGet.lv, 16.08.2012. 10:39

Rīgas svētkos, 18. augustā, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sagādājusi īpašu notikumu rīdziniekiem un Rīgas viesiem – «Es Tu RTU» Vērmanes dārzā, tā mērķis ir atzīmēt RTU un Rīgas pilsētas veiksmīgo sadarbību 150 gadu garumā.

Svētki svētkos «Es Tu RTU» iepriecinās visu ģimeni. Jau no plkst. 11.40 Vērmanes dārzā defilē programmu sāks RTU studentu pūtēju orķestris «SPO», kas noslēgsies plkst. 12 uz Vērmanes dārza estrādes skatuves ar RTU rektora akadēmiķa Leonīda Ribicka sveiciena vārdiem svētku dalībniekiem un apmeklētājiem.

Vērmanes dārza programmu uz lielās skatuves sāks RTU studentu teātris «Spēle» ar izrādi «Makss un Morics», savukārt RTU studentu teātris «Kamertonis» skatītājus iepriecinās ar iestudējumu «Sniega vētras meita» (izrāde krievu valodā). Pēc teātra izrādēm ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies RTU vokālais ansamblis «Jauna nianse», postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji», bet ar skaistu dejas priekšnesumu skatītājus iepriecinās RTU tautas deju ansamblis «Vektors».

Dienas garumā dažādās Vērmanes dārza vietās RTU Sporta klubs aicinās apmeklētājus piedalīties jautrās atrakcijās jebkuram vecumam un sagatavotības līmenim. Visi, kuri vēlēsies, varēs kļūt par sumo cīkstoņiem, uzvilkt «milzu kedas», piedalīties gumijas stiepšanā un citās netradicionālās spēlēs. Veiklākie aicināti pārbaudīt spēkus galda tenisā. Savukārt Austrumu spēļu pļaviņā būs iespēja izspēlēt dažādas spēles no Ķīnas.

RTU Būvniecības fakultātes studenti palīdzēs iejusties zinātnieka lomā un aicinās noteikt no plāna materiāla veidotu cilindru noturību. Jaunākie pasākuma apmeklētāji paši veidos cilindrus RTU vadošā pētnieka Kaspara Kalniņa vadībā. RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti uz Vērmanes dārza celiņu bruģa veidos 3D zīmējumus. RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes studenti piedāvās apskatīties robotvaboles un lielu robotbumbu, kas dienas garumā pati pārvietosies pa parku.

Prātnīcā prāta asumu varēs pārbaudīt, baudot spēli vai sacenšoties meistarībā šahā un dambretē ar RTU studentiem, kuri ir vieni no labākajiem šahistiem un dambretistiem Latvijā. Saldējuma mīļotāji varēs nobaudīt RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studentu saldējumu, kas gatavots, izmantojot šķidro slāpekli. Nogurušos svētku dalībniekus atpūsties aicinās RTU Studentu parlaments. Interesantu gaismu parādi sagatavojuši RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes pārstāvji, kas uz koncertu uzaicinājuši cēlās ielu apgaismojuma lampas. Ietērptas izsmalcinātos tērpos, lampas mirgos mūzikas pavadījumā.

Vāģu darbnīcā RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studenti palīdzēs izgatavot pašgājējautomašīnu un aicinās uz sacensībām ar citiem mašīnu būvētājiem. RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes studentiem ir gatava formula, ar ko laistīt naudas koku, lai tas izaugtu garāks par laistītāju. Uz Zobratu sienas varēs novērot un ietekmēt zobratu kustību, kas simbolizē RTU studentu un mācībspēku ciešu sadarbību. RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes studenti no rezistoriem, kondensatoriem, induktivitātēm un relejiem izgatavojuši elektronisko plati, kur uzskatāmi parādīta lietu kartības ķēde. Tā sākas no pašas niecīgākās elektroniskās detaļas un noslēdzas ar svarīgāko.

Uz RTU rock's! skatuves uzstāsies RTU studentu, mācībspēku un absolventu rock&roll, pop, rock, trip hop, alternative rock, art rock, punk rock un funk rock mūzikas grupas: Chalkboard, Bliss, Tonick, D-Light, Lenora, Galaxy Bosons.

Plkst. 12.30, 14.30 un 16.10 varēs vērot RTU absolventa Jāņa Lāča un viņa komandas Greentrials ekstrēmo velo šovu Bike Tour. 40 minušu garumā skatītāji būs liecinieki iespaidīgiem BMX trikiem lidojumā un uz zemes, velotriāla meistarīgajai šķēršļu pārvarēšanai un triālam ar vienriteni.

Koncertu un svētku dienas programmu plkst. 17 estrādē noslēgs RTU sieviešu koris «Delta», RTU vīru koris «Gaudeamus» un grupa «Iļģi» ar īpaši RTU 150. jubilejai sagatavotu koncertprogrammu.

Ar plašāku pasākuma programmu un norises vietu aprakstiem var iepazīties RTU mājaslapā: http://www.rtu.lv/content/view/7109/2046/.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV