Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tiesa noraida AKKA/LAA prasību pret Radio SWH

EasyGet.lv, 30.08.2012. 11:31

Ceturtdien, 30. augustā, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lēma par labu Radio SWH un noraidīja AKKA/LAA pieteikumu aizliegt raidstacijai atskaņot mūziku, kamēr tā nav piekritusi biedrības noteiktiem autoratlīdzības apmaksas noteikumiem.
Tiesa noraida AKKA/LAA prasību pret Radio SWH

Tomēr šis lēmums vēl neatrisina abu pušu diskusiju par autoratlīdzību apmēru. Kā jau vēstīts iepriekš, lai gan 2003. gadā Augstākā tiesa noteica, ka radio būs jāmaksā biedrībai atlīdzība autoriem divu procentu apmērā no radio ieņēmumiem, AKKA/LAA tomēr nepiekrīt šādam lēmumam, prasot maksāt vismaz 3,45% no kopējā apgrozījuma.

„Mēs priecājamies par šādu pozitīvu lēmumu, jo pretējā gadījumā aizliegums raidstacijai atskaņot mūziku nodarītu nesamērīgu kaitējumu ne vien raidstacijai, bet arī radītu zaudējumus AKKA/LAA pārstāvētajiem autoriem. Mēs joprojām vēlamies veikt visus nepieciešamos autoratlīdzības maksājumus, taču, kā jau minējām iepriekš, vēlamies, lai tie būtu samērīgi. Esam gatavi sēsties pie sarunu galda ar AKKA/LAA, lai vienotos par abpusēji pieņemamu rīcību un samaksas kārtību gan Radio SWH, gan SPIN FM." skaidro Jānis Šipkēvics, Radio SWH valdes priekšsēdētājs.

Pašlaik Radio SWH ir nomaksājis AKKA/LAA autoru atlīdzību atbilstoši 2003. gadā Augstākās tiesas apstiprinātajiem licences līguma noteikumiem par laika periodu līdz 2012. gada 31.martam.

Ja pusēm neizdosies vienoties par abpusēju pieņemamu autoratlīdzības apmaksas apjomu pārrunu ceļā, tad šo jautājumu turpinās skatīt tiesa.

„Jāatceras, ka Radio SWH sniedz atbalstu Latvijas mūziķiem ne tikai apmaksājot aprēķināto autoratlīdzību. Katru gadu mēs vairākus simtus tūkstošus latus ieguldām pašreklāmās, atbalstot mūziķu koncertus un CD. Piemēram, pērn Radio SWH un Radio SWH+ pašreklāmās ieguldīja vairāk nekā 200 tūkstošus, bet šogad – jau aptuveni 170 tūkstošus latu," piebilst J.Šipkēvics.

Foto: Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV