Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pasaule gatavojas „Zemes stundai"

EasyGet.lv, 13.02.2013. 15:26

Šogad pasaules iedzīvotājus vienojošā akcija „Zemes stunda", kuras mērķis ir pievērst uzmanību vides problēmām, notiks 23. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 pēc katras valsts vietējā laika, informē Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja Dārta Treija. Akcijā aicināts iesaistīties ikviens.
Pasaule gatavojas „Zemes stundai"

„„Zemes stunda" ir Pasaules Dabas Fonda organizēta akcijas, kuras laikā pasaules iedzīvotāji, uzņēmumi, organizācijas izslēdz apgaismojumu vienas stundas garumā. Šī rīcība simboliski rāda ieinteresētību, rūpes Zemes un vides ilgtspējas saglabāšanai. Akcijas „Zemes stunda" mērķis nav enerģijas taupīšana vienas stundas ietvaros. Taču no sirds ceram, ka šī stunda var likt aizdomāties par enerģijas un resursu taupīšanu ilgtermiņā, kā arī videi draudzīgāku dzīvi ikdienā," stāsta Dārta Treija Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja.

„Pasaules Dabas Fonda pētījumos noskaidrots, ka mēs Latvijā šobrīd dzīvojam un patērējam resursus tā, it kā mums būtu vismaz divas planētas Zeme. „Zemes stundas" laikā aicinām ikvienu iedzīvotāju, uzņēmumu, pašvaldību un lēmuma pieņēmēju apdomāt savu ietekmi un apņemties to pakāpeniski samazināt," aicina Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda direktors.

Lai „Zemes stunda" rosinātu paliekošas pārmaiņas ikdienā, pasaules mērogā norit izaicinājumu konkurss „Ja Tu, tad es", kur publiski var paust savu apņemšanos rīcībai, kas vērsta draudzīgākai attieksmei pret vidi ikdienā. Vairāk par konkursu www.youtube.com/earthhour.

Šogad, piedaloties 66 pasaules pilsētām, pirmo gadu tika rīkots arī „Zemes stundas" konkurss „Pilsētu izaicinājums", kura laikā vērtēti pilsētu īstenotie inovatīvie projekti, lai samazinātu klimata izmaiņas un veicinātu ilgtspēju. Konkursa mērķis ir veicināt klimatam un iedzīvotājiem draudzīgu pilsētu attīstību.

Pērn gaismas izslēgšanas akcijā visā pasaulē iesaistījās simtiem miljoni cilvēki, vairāk nekā 6 950 pilsētas un apdzīvotas vietas no 152 valstīm, kā arī 200 000 cilvēku piedalījās akcijā „Ja Tu, tad es". Šogad „Zemes stunda" pasaulē notiks jau septīto gadu pēc kārtas. Tā savulaik aizsākusies 2007.gadā Austrālijā, Sidnejā, kur vienkopus 2,2 miljoni sidnejiešu un 2 100 uzņēmumu iesaistījās akcijā, izslēdzot gaismu uz vienu stundu.

Aicinām „Zemes stundā" piedalīties draugus, radus, kolēģus, kaimiņus, vienam otru informējot – mutiski, rakstiski, video veidā vai izveidojot „Zemes stundas" plakātus.

Seko „Zemes stundas" jaunumiem sociālajos tīklos www.draugiem.lv/zemesstunda un www.facebook.com/zemesstunda, kā arī jaunumiem Pasaules Dabas Fonda mājas lapā www.pdf.lv

Foto: Zemes stunda. Foto (c) Nina Munn

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV