Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kalvītis pārliecināts par Zatlera ievēlēšanu prezidenta amatā

LETA, 30.05.2007. 10:40

Premjers Aigars Kalvītis (TP) ir pārliecināts, ka valdošā koalīcija savāks balsis mediķa Valda Zatlera ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā un jau rīt Latvijā būs zināms jaunais prezidents.
Kalvītis pārliecināts par Zatlera ievēlēšanu prezidenta amatā
Runājot par abiem prezidenta amata kandidātiem - juristu Aivaru Endziņu un Zatleru - politiķis telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" aicināja viņu vērtēšanā ievērot "sarkanās līnijas" un atcerēties, ka kādam no viņiem būs jāpārstāv valsts.

Tomēr Kalvītis veltīja kritiku Endziņam par darbību komunistiskajā partijā, kas viņam šķietot nepieņemama, bet citu komentāru viņam neesot. Savukārt par Zatlera reputāciju premjers nešauboties un uzskata, ka tie esot lieli pārspīlējumi, ka Zatleram ārpolitikā varētu "pielipt" aplokšņu maksājumu pieņēmēja tēls. Pēc Kalvīša vārdiem, pateicību došana un saņemšana neesot ārsta, bet gan drīzāk valsts vaina.

Lūgts komentēt Eiropas Parlamenta deputāta un apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK biedra Ģirta Valda Kristovska pieļāvumus, ka Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšanu neoficiāli vadījis un Zatleru prezidenta amatam ieteicis Tautas partijas bijušais līderis Andris Šķēle, Kalvītis izteicās, ka "tēvzemietis" "dzīvo mītu pasaulē", jo Šķēle esot piedalījies tikai vienā sarunā.

Savukārt Eiropas Kopienu tiesas tiesneša Egila Levita iespējamo kandidēšanu prezidenta amatam Kalvītis nevērtēja, jo viņš prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā nav oficiāli izvirzīts, lai arī "zaļie zemnieki" viņu esot uzrunājuši. Tautas partijas politiķis gan piebilda, ka koalīcija valsts prezidenta amatā vēlētos redzēt cilvēku, kurš būtu dzīvojis Latvijā un zinātu, kas šajā valstī notiek.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31.maijā, un tām ir izvirzīti divi kandidāti - valdošā koalīcija ir izvirzījusi Zatleru, bet "Saskaņas centrs" piedāvā Endziņu, kuru atbalsta arī partija "Jaunais laiks", kuras izvirzītā kandidāte Sandra Kalniete atteicās no pretendēšanas uz augsto amatu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV