Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Poļu bērnu tiesību uzraudze atzinusi "Teletūbijus" par pareizas orientācijas radījumu

LETA, 31.05.2007. 09:55

Trešdien Polijas bērnu tiesību un tikumu uzraudze Eva Sovinska, kurai agrāk bija radušās šaubas par violetā teletūbija Tinkija Vinkija seksuālo orientāciju, paziņojusi, ka vairs netur aizdomās par homoseksuālu propagandu Lielbritānijas raidsabiedrības BBC pašiem mazākajiem skatītājiem veidotā raidījuma varoņus.
Poļu bērnu tiesību uzraudze atzinusi "Teletūbijus" par pareizas orientācijas radījumu
Sovinska pastāstīja, ka viņas šaubas un bažas kliedējis kāds eksperts.

"Kāds vadošs seksologs paudis viedokli, ka šis seriāls neatstāj nekādu negatīvu ietekmi uz maza bērna psihi. Es pilnībā uzticos šim slēdzienam," teikts viņas paziņojumā, kas tika izplatīts trešdien. "Ņemot to vērā, esmu nolēmusi, ka citu psihologu domas uzklausīt vairāk nav nepieciešams."

Pirmdien Sovinska, kas ir bijusī deputāte no galēji labējās "Poļu ģimeņu ultrakatoliskās līgas" (LPR), solīja, ka sapulcinās veselu speciālistu grupu, lai izmeklētu "Teletūbiju lietu".

Apaļīgais radījums Tinkijs Vinkijs sava garā auguma dēļ tiek uzskatīts par vīriešu dzimtes radību, taču seriālā viņš bieži redzams ar sieviešu rokassomiņu.

"Es biju dzirdējusi, ka tas varētu būt mājiens uz šī radījuma homoseksualitāti," pirmdien žurnālā "Wprost" publicētā intervijā izteicās Sovinska.

Pēc šiem izteikumiem viņa saņēma lielu kritikas un izsmiekla devu pat no savas politiskās nometnes pārstāvjiem.

Polijas izglītības ministrs un LPR vadītājs Romāns Gertihs, kurš regulāri tiek apsūdzēts par atklāti homofobisku uzstāšanos un paziņojumiem, intervijas laikā jokodams samainīja savas meitas rotaļu teletūbiju pret kādas žurnālistes rokassomiņu.

Sovinska saņēma aizrādījumu arī no Polijas parlamenta spīkera vietnieka Ludvika Dorna, kurš ieteica viņai izvairīties no publiskiem paziņojumiem, kas varētu padarīt tiesībsarga institūciju par apsmiekla objektu.

Polijas izteikti labējā valdība ir aizvainojusi un sarūgtinājusi daudzas cilvēktiesību aktīvistu grupas un izraisījusi Eiropas Savienības (ES) kritiku, atklāti diskriminējot homoseksuālistus.

Izglītības ministrs Gertihs izteicis aicinājumu ES pārtraukt "homoseksuālistu propagandu" un aizliegt abortus. Viņš aicinājis atlaist no darba skolotājus, kas reklamē "homoseksuālu dzīvesveidu", un aizliegt skolās "homoseksuālu aģitāciju".

Tomēr, par spīti visam, pasaulē populārais Lielbritānijas leļļu televīzijas šovs mazuļiem "Teletūbiji" 30.martā svinēja savu desmito dzimšanas dienu.

Apaļīgie, pūkainie un krāsainie radījumi Tinkijs Vinkijs, Dipsijs, Lā-Lā un Po ar antenām uz galvas un televizora ekrāniem vēderā BBC televīzijā pirmo reizi parādījās 1997.gada 30.martā.

Kopš tā laika "Teletūbiji" rādīti 120 valstīs, tulkoti 45 valodās un dažādi produkti ar viņu tēlu ienesuši vairāk nekā miljardu ASV dolāru.

Kad programma pirmo reizi tika rādītā ASV, kristiešu aktīvists Džerijs Folvelss norādīja uz faktu, ka Tinkijs Vinkijs, kas sava garuma dēļ tika uzskatīts par vīriešu dzimtes pārstāvi, nēsā rokassomiņu.

Folvelss paziņoja, ka tādā veidā Tinkijs Vinkijs reklamē "geju dzīvesstilu", nejauši izraisot zilā teletūbija leļļu milzīgu popularitāti Amerikas homoseksuālistu aprindās.

Kopš tā laika teletūbiji kļuvuši par iecienītu mērķi radikālo kristiešu uzbrukumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV