Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

VID: Zatleram saņemtās pateicības ir jādeklarē

LETA, 01.06.2007. 08:45

Jaunajam Valsts prezidentam ārstam Valdim Zatleram no pacientiem saņemtās pateicības ir jādeklarē un par tām jāsamaksā nodokļi, uzskata Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID Komunikācijas daļas priekšniece Agnese Grīnberga aģentūrai LETA sacīja, ka VID šādus ienākumus uzskata par ar nodokli apliekamajiem ienākumiem, tāpēc aicina Zatleru iesniegt ienākumu deklarācijas par pēdējiem trim gadiem, kā arī samaksāt nodokļus.

Grīnberga uzsvēra, ka Ieņēmumu dienests ir gatavs paskaidrot Zatleram situāciju.

Viņa sacīja, ka par deklarācijas neiesniegšanu likumā paredzēts administratīvais sods, kas atkarībā no termiņa, par kādu deklarācija nav iesniegta, var būt no 200 līdz 500 latiem.

VID pieļāva, ka maksimālais sods, ko varētu piemērot Zatleram, ir 500 lati. Turklāt VID var piemērot sodu 0,05% apjomā no budžetā maksājamās nodokļu summas par katru nokavēto dienu.

Zatlers pēc izvirzīšanas Valsts prezidenta amatam atzina, ka ir pieņēmis pateicības no saviem pacientiem, bet uzsvēra, ka nekad tās pats nav prasījis. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV