Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Leģendārā Rīgas grupa "Specbrigada" atsāk koncertēt

Edgars Āboliņš, 04.02.2009. 13:57 | komentāri (1)

Sestdien, 7. februārī, Vecrīgas bārā „Space Dog” uz skatuves kāps 80. gadu vidū dibinātā grupa „Specbrigada”.
Leģendārā Rīgas grupa "Specbrigada" atsāk koncertēt

Ar nosaukumu „specbrigāde” padomju laikā mēdza apzīmēt ātrās palīdzības brigādes, kas izbrauca pie psihiski nestabiliem pacientiem...

Neilgi pēc darbības sākšanas „Specbrigada” kļuva par vienu no populārākajām krievvalodīgo grupām Rīgā un ir palikusi tāda līdz pat šodienai.

„Specbrigada” uzstājās rokfestivālos Maskavā, Minskā, Rīgā, Kaļiņingradā un Liepājā, kā arī par to savulaik pozitīvi izteikušies tādi izdevumi kā „Rok-enciklopēdija” un „Ogoniok”, savukārt par grupas daiļradi ne tik labus vārdus teikuši tādi tā laika mūzikas grandi kā Raimonds Pauls un Marina Kosteņecka. Pēc ilgākas pauzes, kuras laikā ir ticis radīts jauns muzikālais materiāls, grupa nolēmusi sanākt kopā un viennozīmīgi sapratusi: „Īsts rokenrols dzīvo klubos, nevis studijā”.

Ar šo moto redzēsim nu jau 25 gadus pastāvošos „Specbrigada” uzstājamies bārā „Space Dog”, Vecpilsētas ielā 19, pulkstens 22:00. Ieeja koncertā – bez maksas.

Vairāk informācijas:
www.spacedog.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV