Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” debitēs prestižajā Lucernas festivālā

Ieva Vītiņa, 25.03.2009. 09:34

Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” menedžments ir panācis kora debiju vienā no prestižākajiem pasaules mūzikas notikumiem – Lucernas Festivālā.

Lucernas Festivāla aizsākumi meklējami pirms septiņdesmit gadiem, 1938. gada 25. augustā, kad leģendārais itāļu diriģents Arturo Toskanīni sapulcināja sava laika talantīgākos kolēģus vienā orķestrī un sniedza koncertu Tribšenas dārzos iepretim Riharda Vāgnera savrupmājai. Šobrīd tas ir ļoti nozīmīgs un augstu vērtēts notikums mūzikas pasaulē. Ik gadus festivālu apmeklē ap 120 000 mūzikas mīļotāju no daudzām valstīm.

30. martā plkst. 19:30 Jezuītu baznīcā izskanēs Aleksandra Knaifela Zālamana Augstās dziesmas astotā daļa. Atskaņojumā kopā ar Valsts Akadēmisko kori „Latvija” piedalīsies arī Rīgas Doma zēnu koris, Jauniešu kora “Kamēr…”grupa, čellists Patriks Demenga (Šveice), diriģents Andress Mustonens (Igaunija)

Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” ir kolektīvs, kas pēdējo gadu laikā sniedzis visvairāk koncertu ārzemēs no visām Kultūras Ministrijas pakļautībā esošajām muzikālajām vienībām. Dalība šādā augstākās raudzes pasaules kultūras notikumā apliecina Latvijas koru kultūras augsto līmeni, un tas ir nozīmīgs valsts profesionālā kultūras menedžmenta panākums.

Nedēļu, ko iesāks Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, noslēgs Mariss Jansons un viņa vadītais Bavārijas Simfoniskais orķestris.

Plašāka informācija par Valsts Akadēmiskā „Latvija” koncertu Lucernas Festivālā un pašu festivālu: www.lucernefestival.ch

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV