Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā muzicēs atraktīvie „Calefax”

Liene Paukšēna, 30.03.2009. 13:08 | komentāri (1)

3. aprīlī pulksten 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē muzicēs pūšamo instrumentu kvintets no Nīderlandes „Calefax”.
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā muzicēs atraktīvie „Calefax”

„Calefax” mūziķi: Oliver Boekhoorn - oboja, Ivar Berix- klarnete, Raaf Hekkema – saksofons, Jelte Althuis – basa klarnete, Alban Wesly – fagots.

Koncerta programmā:

Mūzikas aranžējumi no 16. gadsimta virdžinālistiem līdz Čaikovskim un Elingtonam.

Holandiešu pūtēju kvintets „Calefax” ir slavens ar virtuozām interpretācijām, novatoriskām programmām un aizraujošiem koncertiem. Kvintets koncertē stāvot kājās un vienmēr iepazīstina klausītājus ar sevi un programmu. Visi pieci mūziķi aranžē, pārkārto un interpretē astoņu gadsimtu mūziku - no agrīnās mūzikas, renesanses un baroka līdz romantiskiem džeza skaņdarbiem un pasaules pirmatskaņojumiem. „Calefax” piemīt izcila ansambļa spēles kvalitāte, kas ir starptautiski atzīta, ansamblim piedaloties modernās mūzikas forumos un senās mūzikas festivālos visā Eiropā.

"Mēs sitām kājas ritmā „Calefax” koncertā, kurā pieci ārkārtīgi talantīgi holandiešu kungi gandrīz pārliecināja, ka pūšamo instrumentu kvintets ir vislabākais mūzikas formāts uz planētas." The Times, 2008. gada jūlijā.

Nākot uz „Calefax” koncertu, vēlams ir aizmirst visu, kas ir zināms par tradicionālajiem pūtēju kvintetiem, jo Calefax ir pilnīgi unikāls "mēlīšu" kvintets!

„Calefax” ir saņēmis Filipa Morisa mākslas balvu (1997), Kersjes van de Groenekan Prize (2001) u. c. balvas. „Calefax” sadarbojas arī ar citiem māksliniekiem un dodas koncertturnejās ārpus dzimtās Nīderlandes.

Vācu ierakstu firma MDG papildina „Calefax” aizvien augošo diskogrāfiju, kas saņem nemainīgu starptautiskās mūzikas preses atsaucību. Viņu jaunākais CD izlaists 2008. gada nogalē. Vairāk informāciju par „Calefax” var atrast: www.calefax.com

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 1. marta līdz 15. aprīlim. Festivāls sava augstā profesionālā uzstādījuma dēļ pamatoti ieguvis starptautisku atzinību.

Sajūti baroka mūzikas harmoniju kopā ar Baha kamermūzikas festivālu!

Tuvākie un pēdējie koncerti festivāla ietvaros: 7. aprīlī pl. 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zāle spēlēs Oskars Petrauskis (saksofons), Rihards Zaļupe (marimba) un Aina Kalnciema (klavesīns). Programmā - J. S. Baha darbu aranžējumi. Savukārt 15. aprīlī pl. 19.00 būs iespēja dzirdēt Riccardo Minasi (vijole, Itālija) un Anna Fontana (klavesīns, Itālija). Programmā – itāļu baroka mūzika.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 20,00.

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiekamies festivāla koncertos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV