Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzejā koncertēs Rikardo Minasi un Anna Fontana

Liene Paukšēna, 09.04.2009. 11:27

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls izskan ar koncertu 15. aprīlī pulksten 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē. Koncertā dzirdēsim mūziķus no Itālijas - Rikardo Minasi (vijole) un Annu Fontanu (klavesīns).
Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzejā koncertēs Rikardo Minasi un Anna Fontana

Koncerta programmā: J. S. Bahs un itāļu baroka mūzika.

Rikardo Minasi (Riccardo Minasi) dzimis 1978. gadā Romā. Mākslinieks regulāri uzstājas kā solists un spēlē pirmo vijoli tādos kolektīvos kā Accademia Bizantina, Il Giardino Armonico, Le Concert des Nations, Concerto Italiano, La Risonanca, Al Ayre Espanol, Elyma, La Sfera Armoniosa (Amsterdama), Zefiro, Assemble des Honnetes Curieux, Musica Aeterna (Bratislava), Collegium 1704 (Prāga), Helsinku Baroka orķestrī, Orchestra Sinfonica dell’Ente Lirico (Cagliari), Orchestra Sinfonica di San Remo, kā arī ir sadarbojies ar Concerto Vocale (R. Jacobs), Ensemble 415 (C. Banchini), K.&M. Labeque un ar lautistu L. Pianca. Rikardo Minasi bieži muzicē kopā ar viola da gamba virtuozu Jordi Savall.

Mākslinieks diriģējis Helsinku Baroka orķestri un The Harmony of Nations orķestri. Rikardo Minasi strādājis kā pasniedzējs V. Belini konservatorijā Palermo, Sibēliusa akadēmijā Helsinkos, Kuka rezidencē Prāgā, Scuola di Musica Fjezolē, The Longy School of Music Kembridžā un Taipejas universitātē Taivānā.

2006. gada septembrī Rikardo Minasi diriģēja pirmo jaunā orķestra Camerata Strumentale Fiesolana koncertu. Mākslinieks ierakstījis CD kopā ar šarmanto spāņu dziedātāju Nuria Rial, kura nesen Rīgā muzicēja baroka ansambļa L’Arpeggiata sastāvā!

Anna Fontana (Anna Fontana) klavieru un klavesīna spēli mācījusies Veronas Konservatorijā. Vēlāk māksliniece izglītību turpina Hāgas Koninklijkas Conservatorijā, bet pēc tam četrus gadus mācās klavesīna un basso continuo spēli kursos Schola Cantorum Basiliensis pie Jesper B. Christensen un apmeklē seminārus, ko vada Bob van Asperen, Emilia Fadini, Andreas Staier.

Anna Fontana izcīnījusi godalgas vietējos un starptautiskos klavesīna un kamermūzikas konkursos. Viņa koncertē visā pasaulē gan kā soliste, gan kamermūzikas ansambļu un baroka orķestru sastāvos.

Mūziķe spēlējusi kopā ar Ensemble Aurora, Accademia per Musica, Cappella della Pietà dei Turchini, Ensemble Zefiro, Ensemble gli Incogniti, La Venexiana, Ensemble Café Zimmermann, kā arī piedalījusies daudzos nozīmīgos senās mūzikas festivālos. Anna Fontana šobrīd ir Orchestra Academia Montis Regalis di Mondovì klavesīniste.

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 1. marta līdz 15. aprīlim. Festivāls sava augstā profesionālā uzstādījuma dēļ pamatoti ieguvis starptautisku atzinību.

Sajūti baroka mūzikas harmoniju kopā ar Baha kamermūzikas festivālu!

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 20,00.

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Uz tikšanos nākošajā - 10. Starptautiskajā Baha kamermūzikas festivālā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV