Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Zināmi pirmie konkursa “Bliez pa pirmo” finālisti

Ilze Malaševska, 03.04.2009. 22:14 | komentāri (1)

2. aprīlī klubā “Space Dog” notika pirmais konkursa “Bliez pa pirmo” atlases koncerts. Tajā piedalījās 12 mākslinieki, no kuriem 3 tika finālā, savukārt pārējie mūziķi saglabāja iespēju piedalīties turpmākajos konkursa atlases koncertos.
Zināmi pirmie konkursa “Bliez pa pirmo” finālisti

Klubs “Space Dog” pulcēja gan plašu klausītāju, gan arī mūziķu skaitu. Konkursā piedalījās solomākslinieki Diana Moon, kura pazīstama kā “Talantu fabrikas” dalībniece Čiepa, Pēteris Upelnieks, kurš ir grupas “PER” dalībnieks, mūziķis „Chuu”, kurš piedalījies šovā „Latvijas Zelta talanti”,  gan arī mūzikas grupas “Water Pearl”, “Zoltan” un “Debesu Durovys”.

Vislielāko pārsteigumu sagādāja grupa “Whore Glamourama”, kuras pārstāvju ekspresīvais vizuālais izskats pārsteidza gandrīz ikvienu koncerta apmeklētāju. Grupas “Zoltan” pārstāvis “Whore Glamourama” vērtē atzinīgi, jo “bija gan tērpi, gan efekti, tikai pietrūka atdeves.” Mūziķis uzskata, ka iespējams tieši vizuālā izskata dēļ (grupas vokālists bija tērpies sieviešu drēbēs) varēja just negācijas no publikas. Arī žūrijas locekļa grupas “Ēnas” solista Laura Valtera atzinumā šī bija viena no tām grupām, kas izpelnījās augstāko vērtējumu. „Tas bija kaut kas citādāks,” saka L. Valters, „tā bija augsta oriģinalitātes pakāpe”.

Kad pēc visu konkursa dalībnieku noklausīšanās, žūrija devās „skaitīt balsis”, daudziem klausītājiem jau bija viedoklis par to, kuriem trīs dalībniekiem būtu jābūt finālā. Visatzinīgāk klausītāji novērtēja grupu „Water Pearl” un “Debesu Durovys”, kā arī Pētera Upelnieka un Madaras Grēgeres sniegumu. Savukārt paši mūziķi atzinīgi izteicās par ikvienu dalībnieku, kurš piedalījās konkursā.

Grupas „Zoltan” pārstāvji prognozētie finālisti bija grupa „Water Pearl”, jo puiši demonstrēja profesionalitāti, un Sandija Vīgante, kurai „ir labas balss dotības.” „Mēs esam no citas mūzikas kategorijas,” sacīja Agris Ivbulis, „bet, ja vērtētu profesionalitāti, tad arī mēs varētu būt finālā.” Artūrs Kļava, kurš rūpējās par konkursa tehnisko norisi, sacīja, ka finālā vajadzētu būt grupai „Zoltan”, „Water Pearl” un “Debesu Durovys”, jo „viņi ir viskvalitatīvākie, pieredzējušākie.” Savukārt, ja jāvērtē solo mākslinieki, tad viņa favorīts bija Sandija Vīgante, kurai „ir labs un spēcīgs vokāls, kurš ir jāattīsta”.

Tomēr žūrija vērtējums atšķīrās no klausītāju prognozēm. Madara Grēgere, Sandija Vīgante un Elīna Buce bija tie trīs mākslinieki, kuri iekļuva konkursa finālā. Savukārt gan grupa Water Pearl”, gan “Debesu Durovys” bija to dalībnieku skaitā, kuriem tika dota iespēja piedalīties nākamajos atlases konkursos un sacensties par iespēju tikt finālā. Lai gan trīs zemāk novērtētākajiem māksliniekiem dalība konkursā bija beigusies, grupas „Zoltan”, “Whore Glamourama”, un „Chuu”, ieguva iespēju kopā ar pārējām grupām turpināt dalību konkursā.

Kā sacīja žūrijas loceklis Lauris Valters, tad viņš vērtēja dziesmas muzikālo un vokālo izpildījumu, kompozīcijas oriģinalitāti un interesantumu. „Man bija trīs favorīti, kuri ieguva 10 baļļu sistēmā 10 balles,” sacīja L. Valters, „tas bija Pēteris Upelnieks, Elīna Buce, kā arī grupa “Whore Glamourama”’.

Pavisam ir vēl seši konkursa „Bliez pa pirmo” atlases koncerti un pēdējais notiks 1. augustā. Savukārt 15. augustā visi finālisti tiksies noslēguma koncertā, kur sacentīsies par galveno balvu – 5 000 latiem.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV