Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dani Hell no "Motherstone": Mēs mīlam metālu

Ian, 08.04.2009. 12:25 | komentāri (2)

Sestdien, 18.aprīlī, Rīgā, klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies bijušā Iron Maiden vokālista Bayley Cook grupa - Blaze Bayley. vieni no iesildītājiem būs itāļu "Motherstone", ar kuriem izdevās nedaudz aprunāties. Uz jautājumiem atbildēja - ģitārists Dani Hell.
Dani Hell no "Motherstone": Mēs mīlam metālu

Sieviešu vokāli - tas bija pirmais, ko ievēroju jūsu mūzikā. Vai tas bija ieplānots, vai tikai sakritība?

Pirmkārt, sveicieni visiem un paldies par šo interviju.

Jā, sieviešu vokāli bija iecerēti jau no "Motherstone" projekta sākumiem, kaut kas, kas mums bija padomā krietni pirms tas kļuva populāri līdz ar tādām grupām kā „Lacuna Coil” utt. Mēs izvēlējāmies sievietes vokālus,lai pastiprinātu melodiskuma klātbūtni savā mūzikā un paplašinātu dinamisko skaņu spektru savā stilā.

Gadu laikā  ir bijušas dažas grupas dalībnieku maiņas. Vai šobrīd sastāvs ir stabils un vai jums pašiem ir sajūta, ka šoreiz viss ir paliekoši?

Jā, katrā ziņā. Kad pirms pusgada mums pievienojās Vale, mums kļuva pilnīgi skaidrs, ka šis grupas sastāvs ideāli prezentē „Motherstone”. Mēs domājam, ka nekas vairs nespēs izmainīt mūsu  sastāvu, vismaz mēs tā ceram, jo esam atraduši savu balansu.

Kā jūs jutāties, kad uzzinājāt, ka iesildīsiet „Blaze Bayley”?

Mēs bijām ļoti laimīgi. Mums beidzot ir iespēja savienot savu mūziku un šovus ar internacionālu publiku, veikt pirmos soļus ārpus Itālijas. Tieši tāpēc mēs esam ļoti priecīgi par šo iespēju un atdosim sevi 100% uz skatuves.

Šī Eiropas tūre ir arī jūsu albuma "Biolence" prezentācija. Vai tas nozīmē, ka publika varēs dzirdēt tikai jauno materiālu?

Jā. Mēs garantējam 40-45min garu šovu un esam nolēmuši nospēlēt visas dziesmas no jaunā albumā + vienu no iepriekšējā ieraksta.

Vai esat bijuši Latvijā iepriekš? Vai jums ir kādas idejas par to, kas jūs varētu sagaidīt?

Diemžēl nē. Neviens no mums nav bijis Latvijā, un mēs ceram ieraudzīt ļoti daudz no jūsu valsts un publikas. Mēs esam nopirkuši kartes un daudz lasāmvielas, lai izbaudītu laiku Latvijā pēc iespējas lietderīgāk. Mums būs puse dienas brīva pirms sound-check un mēs to noteikti izmantosim Rīgā. Internetā esam redzējuši un lasījuši par skaisto pilsētu, arhitektūru, arī par skaistajām sievietēm.

Jūsu mūzika sastāv no dažādiem metāla stiliem. Kā jūs nonākat pie lēmumiem, kad komponējat jaunu materiālu?

Mēs praktiski neliekam sevi nekādos limitos, kad komponējam. Mēs tiešām spēlējam to, kas mums patiešām patīk. Mūsuprāt, tas ir ļoti jauki, jo mēs vienmēr komponējam kaut ko diezgan oriģinālu.

Mēs jau strādājam pie jaunā albuma, kas iznāks 2010.gada beigās, un īpašā pieeja komponēšanai ir pat plaukusi.

Kāda ir jūsu pozīcija Itālijas metāla skatuvē?

Kā mūziķiem vai kā publikai? Mēs mīlam metālu un jāsaka, ka Itālijā ir daudz fantastiskas metāla grupas, kas spēlē ļoti oriģinālu un eksperimentālu mūziku. Diemžēl lielās mūzikas biznesa krīzes dēļ daudzas grupas netiek tālāk par Itālijas robežām. Tādēļ mēs esam lepni, mēģinot eksportēt savu mūziku ar šo tūri, mēs ceram, ka tā būs pirmā no ļoti daudzām.

Kuras grupas ir iedvesmojušas jūsu mūziku un tekstu tēmas?

Nevaru nosaukt konkrētas grupas, bet varu nosaukt metāla žanrus, kas mums katram individuāli patīk. Dažiem patīk death, citiem hard rock, vēl kādam progressive, hardcore,thrash metāls... Mums patīk viss ar griezīgām ģitārām un bez taustiņiem, ar dažiem izņēmumiem.  Mums visiem patīk tādi monstri kā „Metallica”, „Pantera” utt.

Vai jūs kā grupas biedri esat arī labi draugi un kopā 'tusējaties' ?

Jā, katrā ziņā. Mēs pat pavadām savas brīvdienas kopā. Mēs esam kā brāļi viens otram. Tas ir ļoti pozitīvi, jo mums ir prieks kopā doties uz mēģiem un komponēt pat grūtos laikos.

Ko vēl jūs darāt, izņemot kolosālas mūzikas spēlēšanu?

Mēs plānojam izstrādāt un izdot jaunu albumu 2010.gada nogalē un esam pārliecināti, ka tas būs jautri. Mēs noteikti sniegsiem saviem faniem kaut ko arvien labāku. Mēs turpināsim šādā garā, cik vien ilgi spēsim. Ja nu kādu dienu mēs sapratīsim, ka mums kopā vairs nav jautri spēlēt, mēs pārstāsim darbību. Bet pagaidām par to nevar būt ne runas.

Kas jums vislabāk garšo?

Mīlīgs jautājums. Viss, kur iesaistīta gaļa. Un mēs zinām, ka latviešiem arī patīk gaļa, tāpēc esam pārliecināti, ka nogaršosim kaut ko lielisku Rīgā.

Liels paldies, tiekamies Rīgā!

Mammasasso Lifestyle!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV