Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

„Blaze Bayley” koncerta milzīgās emocijas

Aiga Leitholde, 19.04.2009. 18:35 | komentāri (1)

Sestdien, 18.aprīlī, klubā „Melnā Piektdiena” koncertu sniedza Beilijs Koks ar savu grupu „Blaze Bayley”. Koks atpazīstamību ieguva, no 1994. līdz 1999.gadam esot „Iron Maiden” vokālists.
„Blaze Bayley” koncerta milzīgās emocijas

Galerijas:

Vakaru iesildīja pašmāju grupas „The Blackout” un „Taizels”, kā arī itāļu grupa „Motherstone”. „Blaze Bayley” līdzi paņemtā grupa pārsteidz ar diviem vokālistiem – viņa balss raupjums mijās ar viņas balss melodiskumu. Visnotaļ temperamentīgajiem itāļiem beidzot izdevās klātesošos nedaudz iekustināt.

Taču skatuve pa īstam tika ieņemta līdz ar „Blaze Bayley” uzstāšanās sākumu. Varenais vīrs Beilijs Koks ir visnotaļ ekstraverts vokālists, kas visu koncerta laiku pavadīja, šūpojoties uz skatuves malas, esot pēc iespējas tuvāk saviem klausītājiem. Ar iespaidīgu mīmiku un ķermeņa valodu, viņš ne uz mirkli neļāva faniem atslābt. Ar ērgļa skatiena asumu tika piefiksēti halturētāji. Beilija balss skan vareni, viņa pavadošais sastāvs ir mežonīgs. Esot „Iron Maiden” sastāvā, Beilijs piedalījās skaņdarbu rakstīšanā, tāpēc arī šajā vakarā bija dzirdamas dažas no tā laika dziesmām, piemēram, „Funeral”. Taču pārsvarā, kā jau tika solīts, tika spēlētas kompozīcijas no Beilija pēdējā albuma „The Man Who Would Not Die”. Pēc koncerta Beilijs un viņa grupa sirsnīgi apsveicinājās ar klausītājiem, kopā fotografējoties un sniedza autogrāfus.

„Blaze Bayley” koncerts pierāda, ka laiks neiespaido profesionalitāti, bet gan padara izpildījumu daudz patiesāku. Lai gan topa mākslinieki mainās pa nedēļām, nemainīgās vērtības un smagās mūzikas fundaments vēl jo projām ir skatāms lieliskā kvalitātē.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV