Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Ir sākta biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivāla koncertiem

Rinta Bružēvica, 24.04.2009. 12:11

Ir sākta biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivāla koncertiem, kas notiks no 9. līdz 11. jūlijam Rīgā un Rundālē. Festivālu organizē VSIA „Latvijas koncerti” un šogad tas izskanēs itāļu senās mūzikas zīmē.
Ir sākta biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivāla koncertiem

Festivāla noskaņu veidos agrīnie gregoriskie dziedājumi, itāļu baroka dižgara Antonio Vivaldi mūzika, Klaudio Monteverdi madrigāli un citi itāļu baroka mūzikas pīlāru skaņdarbi.

Senās mūzikas festivāla noslēguma akordi izskanēs Rundālē 11. jūlijā. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt  vienu no visslavenākajām un apbalvotākajām madrigālistu grupām  - vokālo ansambli „La Venexiana” no Itālijas, kā arī vērot Lielbritānijas baroka mūzikas un dejas ansambļu  „Mercurius Company” un „Time Dance” sniegumu, kas ļaus izbaudīt  krāšņas Venēcijas balles noskaņas.  Neizpaliks arī Georga Frīdriha Hendeļa „Karaliskā uguņošanas mūzika”, kas tiks atskaņota Rundāles pils dārzā.

Festivālā klausītājus priecēs izcili pašmāju mūziķi: vokālais ansamblis „Schola Cantorum Rīga”; ansamblis „Taureņi debesīm”; kamerorķestris „Sinfonietta Rīga”; baroka orķestris „Collegium musicum Rīga”; Rīgas Doma zēnu koris, kontrtenors Sergejs Jēgers un citi.

Rīgā koncerti notiks Trīs brāļu (trīs nami Mazajā Pils ielā, kas celti 15., 17. un 18.gs) pagalmā, Sv. Pētera baznīcā, Mazajā ģildē. 

Festivāls šogad notiks jau piecpadsmito reizi.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs. Biļešu cena Rīgas koncertiem 5 - 10 lati, koncertiem Rundālē 5 – 20 lati. Pensionāriem un  studentiem atlaides.

Sīkāka informācija par festivālu www.latvijaskoncerti.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV