Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

"Instrumenti" pārsteidz, dziedot arī latviešu valodā

instrumenti, 25.05.2009. 21:56

Daudztautību ansamblis "Instrumenti" laidis klajā dziesmu, kas dažādās Eiropas valstīs iedziedāta vietējā valodā. Latvijā - protams, latviski.
"Instrumenti" pārsteidz, dziedot arī latviešu valodā

Kā zināms, "Instrumenti" sastāvā muzicē liels sastāvs dažādu nacionalitāšu mūziķu (dažkārt arī latvieši),  kas uzstājas dažādā skaitā un kombinācijās. Ja iepriekšējais radio singls "Kvik Myndir" bija īslandes dalībnieka Svērira Andresona veikums, savukārt, "Life Jacket Under Your Seat" - zviedra Uppi iniciatīva, tad "Apēst Tevi" radīšanā aktīvu dalību ņēmis latviešu izcelsmes dalībnieks TasPats.

Sākotnēji dziesma "3xFräta" izskanējusi Zviedrijā, kura, kā zināms, ir divu "Instrumenti" dalībnieku dzimtene. Martā "3xFräta" sāka skanēt arī norvēģu valodā, līdz beidzot šomēnes tā sasniegusi arī Baltiju, kur tulkojumus radījuši atzīti vietējie mūziķi. Dziesmas nosaukums Igaunijā - "Ära sööma", Lietuvā - "Ryti, ryti", savukārt latviskajai versijai - "Apēst Tevi".


"Instrumenti" šobrīd aktīvi ceļo - pēdējās nedēļās tie pabijuši reklāmas tūrē Austrālijā, taču vasarā būs redzami vairākos festivālos Eiropā. Tostarp, ļoti iespējams, arī kādā pasākumā Latvijā, kas notiks jūlija otrajā pusē.

Rudenī Skandināvijas valstīts iznāks "Instrumenti" debijas albums, kurš gada beigās, iespējams, tiks pārizdots arī Baltijā - tajā iekļaujot arī tulkotās dziesmu versijas.

Arta Volfa interviju ar Svēriru Andresonu klausies šeit:
http://bit.ly/NdleJ

Papildus informācija un materiāli:
www.twitter.com/instrumenti
www.myspace.com/instrumenti

www.youtube.com/itnemurtsni

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV