Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Dziedātājs AIVO muzicē kopā ar slaveno Camerata Klaipeda

Gatis Lazdāns, 04.06.2009. 17:44

3. jūnijā viesnīcas „Konventa sēta” telpās īpaši lūgtiem viesiem pirmo reizi Latvijā muzicēja pasaules atzinību guvušais stīgu orķestris „Camerata Klaipeda”. Piedaloties solistiem dziedātājam AIVO un Vilhelmam Čepinskim tika atskaņoti Maestro Raimonda Paula un Astora Pjacollas skaņdarbi.
Dziedātājs AIVO muzicē kopā ar slaveno Camerata Klaipeda

Camerata Klaipeda ir izveidojis pasaules slavu guvušais – virtuozais vijolnieks Vilhelmas Čepinskis. Šis unikālais stīgu orķestris apvieno skatuves māksliniekus, kuri ir muzicējuši daudzos pasaules līmeņa orķestros, piemēram, kā Eiropas savienības simfoniskajā orķestrī Londonā un Gustava Mālera orķestrī Vīnē.

Camerata Klaipeda solists un mākslinieciskais vadītājs Vilhelmas Čepinskis ir slavenākais vijolnieks Baltijas valsīs, kurš ar paša vadīto stīgu orķestri veicis ierakstus digitālā audio formātā DTS. Camerata Klaipeda grandiozie šovi un uzstāšanās ir pārraidītas ļoti daudzu valstu Nacionālajās televīzijās. Orķestris ir pārraidīts arī CNN.

Vijolnieks Vilhelmas Čepinskis ir muzicējis ar tāda pasaules līmeņa prominentiem mūziķiem kā Spivakovs, Bašmets, Krēmers, Smiddi, Geringas un citiem.

Slavenā un talantīgā stīgu orķestra Camerata Klaipeda un vijoles virtuoza Vilhelmas Čepinska muzicēšanas stils ir ļoti izjusts un viņa Piazzollas aranžējumi „Četri gada laiki Buonosairasā” ir vienkārši neatkārtojami. Tā par šo sastāvu zin stāstīt BBC Filharmonijas un Pitsburgas simfoniskā orķestra diriģents Jans Paskāls (Yan Pascal).

Camerata Klaipeda Vilhelma Čepinska vadībā ir vienīgais sastāvs visā pasaulē, kuram ir piešķirtas ASTOR PIAZZOLLAS skaņdarbu aranžējuma tiesības.

Stīgu orķestri Camerata Klaipeda producents Gatis Lazdāns vērtē kā ļoti augstvērtīgu  piemēru tieši muzikālās audzināšanas un izglītības ziņā. „Es dzirdu un esmu ļoti lepns, ka Vilhelmasam Čepinskim ir izdevies radīt jaunu, muzikāli elpojošu kolektīvu, kurš jau šobrīd paguvis sniegt simtiem koncertu Eiropā un visā plašajā pasaulē, kā arī debitēt Tilles centrā un Karnegī hallē Ņujorkā, un Makavas Konservatorijas Lielajā aulā”, atzīst  producents.

Papildu informācija: www.camerataklaipeda.lt, www.aivomusic.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV