Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

Jānis Moisejs ieraksta Ģederta Ramana dziesmu "Vakara saulei"

"Mikrofona ieraksti", 05.06.2009. 14:26

Jānis Moisejs, turpinot darbu pie sava pirmā solo albuma, ierakstījis leģendārā latviešu simfoniskās mūzikas un arī estrādes dziesmu autora Ģederta Ramana dziesmu "Vakara saulei" ar Imanta Lasmaņa dzeju.
Jānis Moisejs ieraksta Ģederta Ramana dziesmu "Vakara saulei"

Dziesma pirmatskaņojumu piedzīvojusi pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados un to pirmā lieliski izpildīja šobrīd maz zināmā latviešu dziedātāja Laima Sproģe. Arī šī dziesma, tāpat kā Jāņa Moiseja pirmais šī gada radio singls " Līdzās tev" ir ieturēts vieglā pop džeza stilistikā un to producējis Gints Stankevičs pieaicinot lieliskus studijas mūziķus tostarp arī saksofonists Gints Pabērzs un pianists Kārlis Lācis (Hammond ērģeles) Papildus vokālus ierakstījusi Dināra Rudāne.

Jānis Moisejs: "Par komponistu Ramanu es biju dzirdējis tikai no vecmāmiņas, bet šī ir pirmā dziesma, kuru es pats personīgi dzirdēju skanam. Un mani uzreiz paņēma tās starojums un enerģija, kas strāvo no dziesmas. Klausoties šo dziesmu iesaku aizvērt acis un ļaut sev uzburt pašam visskaistāko saulrietu un pludmali. Tādu, kādu paši vēlamies. Un tur redzēt, kur tieši ir Tava vasaras saule."

Dziesmu iespējams lejupielādēt portālā Doremi.lv

Vairāk par Ģedertu Ramanu šeit: "http://www.lmic.lv/core.php?pageId=722&id=2731&"

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV