Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LMK un Tech Music Schools konkurā noskaidroti 10 finālisti

Latvijas Mūzikas kanāls, 06.07.2009. 14:38 | komentāri (2)

Platforma.lv, Latvijas Mūzikas kanāla un mācību centra Linkturs rīkotajā konkursā par iespēju mācīties vienu gadu bez maksas prestižajā Londonas mūzikas skolā Tech Music Schools (TMS) ir noskaidroti 10 finālisti. Konkursa uzvarētājs būs zināms 13. jūlijā.
LMK un Tech Music Schools konkurā noskaidroti 10 finālisti

Kopumā konkursā piedalījās 37  pretendenti, kuri aizpildīja pieteikšanās anketu un kopā ar demo ierakstiem nosūtīja uz Londonu. TMS pasniedzēji rūpīgi izvērtēja visus dalībniekus un izvēlējās 10 finālistus. Konkursa fināls notiks 13. jūlijā Rīgas Pedagoģijas un vadības augstkolā. Finālistiem žūrijas priekšā būs jāuzstājas ar iepriekš sagatavotiem darbiem. Dziedātājiem būs jādzied divas dziesmas, ģitāristiem, basģitāristiem, bundziniekiem un taustiņinstrumentālistiem būs jārāda sava māksla spēlēt dažādos mūzikas stilos.

Konkursa žūrijā būs pārstāvis no TMS, LMK, Linkturs, kā arī no speciālisti no skaņu ierakstu studijām un profesionāli mūziķi.

Konkursa finālā ir iekļuvuši:
Sandis Volkovs (bungas);
Arturs Reirs (bubgas);
Mārcis Auziņš (ģitāra);
Jānis Cubars (ģitāra);
Raimonds Dobelis (bass);
Otto Kovči (taustiņi);
Rasma Freimane (vokāls);
Gajane Grigorjana (vokāls);
Kristīna Dobele (vokāls);
Edijs Jurevics (vokāls).

„Mēs jau vairāk kā 25 gadus profesionāli apmācam jaunos mūziķus. Starp mūsu skolniekiem ir  Radiohead, The Cure, Basment Jaxx u.c. labi zināmu grupu dalībnieki, ar kuriem jaunajiem mūziķiem būs iespēja tikties. Mēs meklējam radošus mūziķus no visas Eiropas, kuriem palīdzēt attīstīt talantu un atvērt ceļu uz lielo skatuvi,” stāsta Tech Music Schools īpašnieks Francis Sirua (Francis Seriau).

„Šis konkurss ir piemērots jauniem talantīgiem mūziķiem, kuri savu dzīvi vēlās saistīt ar mūziku. Mācības vienā no prestižākajām Londonas mūzikas skolām viennozīmīgi sniegs milzīgu pieredzi un lielisku platformu turpmākajai karjerai,” uzskata Latvijas Mūzikas kanāla radošais direktors un producents Arnis Kursītis. „Mēs esam priecīgi piedāvāt šādu iespēju, turklāt arī pēc konkursa noslēguma turpināsim atbalstīt un palīdzēt mūsu jaunajam talantam,” uzsver A.Kursītis.

Pēc konkursa Platforma.lv un LMK visa mācību gada garumā rādīs Latvijas studenta video dienasgrāmatu, kuru sagatavos TMS.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV