Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Senās mūzikas festivāls izskan Rīgā un turpinās Rundālē

Ilze Malaševska, 11.07.2009. 05:17

10. jūlijā Rīgā izskanēja „XV Starptautiskais senās mūzikas festivāla” pēdējie koncerti šajā pilsētā, lai dienu vēlāk ar krāšņu uguņošanu festivāls noslēgtos Rundāles pilī. Mazajā ģildē izskanēja komponistu Antonio Vivaldi un Jana Dismasa Zelenkas skaņdarbi, savukārt Sv. Pētera baznīcā - gregoriskie dziedājumi.

Mazajā ģildē notikušajā koncertā „Zalenka un Vivaldi” klausītāji varēja iepazīties un salīdzināt komponistu dažādo daiļradi. Savukārt kvēlākajiem senās mūzikas cienītājiem pēc koncerta bija tikai dažas minūtes, lai mērotu ceļu uz Sv. Pētera baznīcu, kur nakts koncertā tika sniegta iespēja baudīt gregoriskos dziedājumus. Koncerta programmā ietvertie mūku dziedājumi iezīmēja gan cilvēka fizisko, gan garīgo svētceļojumu tēmu, kuru caurvija solistes balss kā simbols dievišķajai klātbūtnei, kas pavada šajā ceļojumā.

Festivāla noslēguma programmu Rundāles pilī atklās īpašs pasākums bērniem - „Vasara Venēcijā”. Pasākuma programmā paredzēta grimēšanās, menueta dejošana, masku balle un ceļojums uz 18. gadsimta Venēciju, kurā dzīvoja komponists Antonio Vivaldi. Koncerta „Bahs un Vivaldi” ietvaros pirmatskaņojumu piedzīvos Antonio Vivaldi sakrālais opuss „Glorija”. Rundāles pils Baltajā zālē skanēs Itālijas komponistu darbi koncertā „Itāļu koncerts”.

Noslēguma koncerts Rundāles pils dārzā turpinās festivāla programmu senās mūzikas skaņās, savukārt uguņošanu varēs vērot, klausoties Georga Frīdriha Hendeļa kompozīcijā „Karaliskā uguņošanas mūzika”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV