Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

VAK „Latvija” nozīmīgākajā Vācijas mūzikas festivālā atskaņos Ščedrina „Apzīmogoto eņģeli”

Ieva Vītiņa, 15.07.2009. 23:09

16. jūlijā Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” Māra Sirmā vadībā dodas uz Vācijas nopietnāko un slavenāko mūzikas festivālu – Reingavas festivālu (Rheingau Festival), lai 17. jūlijā Eberbahas klostera bazilikā komponista klātbūtnē atskaņotu krie vu liturģiju „Apzīmogotais eņģelis”.

Šis festivāls Vācijas un Rietumeiropas kultūras kontekstā ir ļoti nozīmīgs, jo ikgadus pulcē vairākus desmitus tūkstošus apmeklētāju no visas pasaules un piedāvā augstākā līmeņa mākslinieku sniegumu, kā arī klasikas vērtības un laikmetīgo mūziku.

Pēc Rodiona Ščedrina ierosinājuma šī gada sākumā festivāla rīkotāji uzaicināja Valsts kori „Latvija” un Māri Sirmo iestudēt šo darbu un atskaņot to Reingavas festivālā. Flautas solo izpilda Dita Krenberga. Vokālo partiju solo kora „Latvija” un Rīgas Doma zēnu kora pārstāvju sniegumā – Inese Romancāne (soprāns), Zane Zilberte (mecosoprāns), Jurģis Liepnieks (tenors), Patriks Stepe (soprāns), Matīss Circenis (alts).   

Šis opuss savu Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvoja 26. aprīlī Rīgas Domā, kad klāt bija arī pats komponists ar kundzi Maiju Pļisecku.

Plašāka informācija par koncertu pieejama http://www.rheingau-musik-festival.de



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV