Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Festivālā "Aiziet" Holger Zilske prezentēs savu jauno albumu

Ksenia Kamikaza, 21.07.2009. 12:52

Klubu kultūras festivāls AIZIET, kurš norisināsies Rīgas klubos 18.septembrī un 19.septembrī, piedāvās pasākumu klāstu, kurš, neapšaubāmi, iepriecinās Latvijas galvaspilsētas melomānus. Viens no galvenajiem festivāla hedlaineriem būs vācu producents Holger Zilske, kurš kļuvis slavens, pateicoties projektam Smash TV un darbam ar tehno dīvu Ellen Allien Bpitch Control leiblā. AIZIET Holger uzstāsies ar savu pēdējo darbu "HOLZ".

Berlīnietis Holger Zilske nav vienkārši mūziķis, kurš izdod savu mūziku tādos leiblos kā BPitch Control, Leena, Playhouse, bet kurš aktīvi uzstājas arī ar Dj setiem un strādā pie kolēģu albumiem. Holger ir triju solo albumu Ellen - Stadtkind, Berlinette č Thrills mūzikas producents, ne reizi vien viņam nācies strādāt arī ar Apparat, Kiki, Modeselektor, Sascha Funke.

2006. gadā treks Yellow Asteroids burtiski uzspēra gaisā deju plačus. Tas pārsteidzoši un vienādā mērā patika gan house mūzikas cienītājiem, gan tiem, kuri dod priekšroku smagākiem stiliem, bet Holger līdz pat šai dienai pacietīgi turpina iekļaut šo treku savās uzstāšanās.

Holger ir pelnījis savu tehno-pareģa reputāciju pēdējo 8 gadu laikā, ierakstot vairāk nekā 30 relīzes. Bet albumu, kurā Holger atklāj sevi kā solomākslinieks, ir nācies gaidīt 15 gadus kopš viņa muzikālās daiļrades sākuma.

HOLZ ir dubults nosaukums, kurš apspēlē mūziķa vārdu un tajā pat laikā tulkojams kā "meža materiāls". Gadu laikā materiāla un pieredzes ir sakrājies patiešām daudz, un gala rezultātā mēs saņemam neticamu sarežģītu aranžējumu un nopietnu basu partiju kombināciju, kura aizved mūs vasaras ceļojumā pie tropiskām palmām un dziļi dziļām acīm.

Šī nebūs pirmā Holger Zilske uzstāšanās Rīgā. Viņš jau ir ciemojies ar savu Smash TV projektu un pārsteidzis publiku ar savu apbrīnojami enerģisko dzīvo uzstāšanos un nekam nelīdzīgu svaigo skanējumu. Toreiz Holger minēja, cik svarīgs viņam ir solo darbs, un festivāla AIZIET organizētāji ir priecīgi, ka viņiem izdevies noķert prezentācijas turneju un iekļaut tās kartē arī Rīgu.

Festivāls AIZIET atklās visas klubu kultūras puses. Uz vienām brīvdienām dažādi pilsētas naktsklubi vienlaicīgi ver vaļā savas durvis, lai aiznestu mūziku līdz plašam klausītāju lokam. Tātad vienu brīvdienu ietvaros Jūs varēsiet aizbraukt no Essential uz Pulkvedim neviens neraksta, kā arī Dirty Deal Café, Opium, Leningrad, Godvil, DEPO, Art&Music Bakery, Galerija NIA, Jameson, PULSe un Meta-Kafe. Visi pieminētie klubi būs atvērti piektdien un sestdien 18.septembrī un 19.septembrī, un ar AIZIET festivāla biļetēm ieeja tajos būs bez papildus maksas. Speciāli bezmaksas nakts autobusi palīdzēs pārvietoties no kluba uz klubu.

Biļetes uz festivālu var iegādāties Biļešu Serviss kasēs (www.bilesuserviss.lv), Statoil degvielas uzpildes stacijās un pie festivāla organizētājiem.

Papildu informācija un festivāla programma ir pieejama mājaslapā www.aizietfest.lv

Holger Zilske - Holz

Jau samērā sen kļuvis zināms, ka Holgeram Zilske jālaiž klajā savs debijas albums tradīcijām bagātajā leiblā Playhouse. Iepriekšējo trīs gadu laikā Holgers ir paspējis izdot vairākus maksi-singlus, un albumā "Holz" viņam atlika vien parādīt savas spējas lielākā formāta ierakstīšanā. Berlīnietis nav palaidis garām lielisku iespēju iepazīstināt plašu klausītāju loku ar savu techno un house mūzikas futūristisko vīziju, kura guva atzinību arī prasīgo ierakstu kompānijas vadītāju lokā.

"Pēc tam, kad es biju saņēmis piedāvājumu ierakstīt albumu uz Playhouse, es veltīju daudz laika, pārdomājot tā konceptu. Negribēju, lai šis long-plejs kļūtu par banālu treku vai dīdžeju darba gabalu izlasi. Vēlējos ierakstīt albumu, kuru var klausīties mājās, nesaspringstot no agresīvajām un skarbajām skaņām. Tai pašā laikā vēlējos, lai skaņdarbi no "Holz" funkcionētu arī klubos", paskaidro Holgers Zilske.

Debijas albuma ierakstīšanai Zilskes kungam bija nepieciešams daudz laika, un rezultāts ir teicams - svaigas idejas, interesantas skaņas, pievilcīgi ritmi. Šīs kompozīcijas nav domātas dīdžeju setiem lielajos rave pasākumos, bet gan klausīšanai mājās pēc darba un arī mazajos un modernajos klubos.

Tādas kompozīcijas kā "Metrodancer" un "Mes Yeux" apvieno sevī klubu kvalitāti un augstas mūzikas prasības, kuru atskaņo mājas stereo. Vispār, albums "Holz" ir domāts cilvēkiem, kuri saprot un klausās elektronisko mūziku. Ja šajā lauciņā klausīšanās pieredzes nav daudz, tad atrast odziņu šajā ierakstā būs pietiekami grūti.

Šā albuma treki lavierē starp vispārpieņemtajiem standartiem elektroniskās mūzikas pasaulē un svaigajiem eksperimentiem. Kā piemēru varu atzīmēt kompozīciju "Golden", kuru izdaiļo zviedru vokālista Augusta Landeliusa balss.

Ņemot vērā tagadējo techno un house leiblu kapitulāciju zem deju plaču spiediena, Holgera darbs, kas ļauj baudīt augstās kvalitātes elektroniku gan klubos, gan mājās, ir zelta vērts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV