Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Jānis Stībelis koncertē Cēsīs

Elīna Gulbe, 09.08.2009. 19:20

Sestdien, 8. augusta, vakarā Cēsu Pils parkā notika Jāņa Stībeļa viens no šīs vasaras brīvdabas solokoncertiem "Es tikai smejos". Uz koncertu bija ieradies visnotaļ plašs klausītāju loks, sākot ar maziem bērniem beidzot ar cienījama vecuma dāmām un kungiem, kuri bija izlēmuši jauko vasaras vakaru pavadīt ārpus mājas.
Jānis Stībelis koncertē Cēsīs

Galerijas:

Pirms paša J. Stībeļa uzstāšanās uz skatuves publikas iesildīšanas ietvaros kāpa jaunais dziedātājs Miks Dukurs ar savu grupu "Pent-in Dreams". Mika grupa pavisam nesen pievienojusies Platforma Music mākslinieku pulkam, un vakara sākumā izpildīja gan grupas jaunākās dziesmas, gan Mika Dukura soloprojekta kompozīcijas. Pēc jauniešu atraktīvās uzstāšanās uz skatuves kāpa arī pats vakara vaininieks Jānis Stībelis ar pavadošo grupu un koncerta viesiem – Amber un Ladies Sweet.

Koncerta gaitā J. Stībelis izpildīja savas dziesmas no albumiem “Glāze piena” un “Paliec tepat”, kā arī citas klausītāju iemīļotas kompozīcijas. Izskanēja ne viens vien ārzemju hīts, pārstāvot gan regeju, gan roka klasiku, un kauns būtu nepieminēt arī lieliskās pavadošās grupas un Jāņa Stībeļa džeza stila cienīgās improvizācijas. Bet vislielāko skatītāju sajūsmu izraisīja mūziķu samainīšanās ar instrumentiem, izpildot oriģinālu un neatkārtojamu (vārda tiešākajā nozīmē) skaņdarbu, par kura lirikām kļuva vietējā laikraksta "Druva" žurnālistu raksti.

Skatītāju atsaucība bija šķietami latviešiem neraksturīga, jo sanākušie aktīvi iesaistījās koncerta norisē, atsaucoties uz visiem aicinājumiem aplaudēt, dziedāt līdz un pat svilpot. Lieki teikt, ka pēc pusotru stundu agrās uzstāšanās mūziķi tika atkārtoti aicināti uz skatuves vēlreiz nospēlēt populārākās Jāņa Stībeļa dziesmas. Un ne viens vien klausītājs devās prom no Cēsu Pils parka, dungojot savas mīļākās J. Stībeļa kompozīcijas.

Foto: Inga Zarecka

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV