Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Zināmi konkursa “Bliez pa pirmo” uzvarētāji

Ilze Malaševska, 17.08.2009. 09:22 | komentāri (25)

15. augustā tirdzniecības centra “Riga Plaza” telpās esošajā “Fantasy Park” tika noskaidrots jauno talantu mūzikas konkursa “Bliez pa pirmo” uzvarētājs. Vienu konkrētu finālistu starp 18 spēcīgiem konkursantiem žūrijai bija grūti izvēlēties, tāpēc galveno balvu ieguva divi dalībnieki – Nikolajs Puzikovs ar jaunizveidoto grupu “Sapieri” un dziedātāja Aminata Savadago.

Konkursa “Bliez pa pirmo” finālā tikās 18 dalībnieki, kuri konkursam bija gatavojušies, strādājot pie dziesmu izvēles, izpildījuma, skatuves tēla un priekšnesuma. Paši dalībnieki kā  savus lielākos konkurentus minēja grupu “Pent-in Dreams”, kuri startēja kā otrie un pārliecinoši pieteica sevi kā iespējamos uzvarētājus, vokālā grupa “FRAMEST”, kuras dalībnieku oriģinalitāte saistās ar akapellas dziedāšanu un akadēmiskām zināšanām mūzikas jomā,  solomāksliniece Aminata Savadago, kuras balss sniegums pārsteidza daudzus klausītājus, kā arī grupa “M.ART.A”, kuras dziesma “Kedas” satricināja pūli un izraisīja apakšveļas mešanu skatuves virzienā.

Tieši  dalībnieku dažādības dēļ, žūrija vienojās par diviem uzvarētajiem –  Nikolaju Puzikovu, kurš sniedza lielisku skatuvisku priekšnesumu un pārsteidza daudzus žūrijas locekļus, kā arī Aminatu Savadago, kurus profesionalitāti novērtējis ir arī maestro Raimonds Pauls, aicinot viņu uzstāties “Krodziņā pie Paula”. Konkursa uzvarētāji balvā ieguva 5 000 latus, kurus ieguldīt dziesmu ierakstos, video klipa filmēšanā un citos reprezentatīvos izdevumos.

Žūrijas locekle Naģežda Buharova, kura orientējās uz mākslinieku vokālā snieguma vērtēšanu, atklāja, ka, lai gan dalībnieki bija dažādi, žūrijai bija izveidojušies kopīgi favorīti. “Uzreiz bija četri līderi - Aminata Savadago, Nikolajs Puzikovs, grupa “M.art.A” un “FRAMEST” ', atklāja N. Buharova. Viņa arī paskaidroja, ka konkursa dalībnieki tika vērtēti ar atzīmēm, kuras tika saskaitītas kopā, balstoties uz katra žūrijas dalībnieka kompetento skatījumu. “Bet tā kā Aminatai un Nikolajam baļļu skaits daudz neatšķīrās, tad nu radās ideja izveidot iespējamu duetu, ko prezentēt nākamajā konkursa sezonā, izveidot jaunu “”Bliez pa pirmo” projektu”, divu uzvarētāju izvēli skaidroja N. Buharova. Arī otrs žūrijas loceklis Krišjānis Geidāns norādīja, ka abi dalībnieki bija spēcīgi. “Aminata ne tikai labi dzied, bet arī kustās un viņai ir skatuviskā atdeve, tāpēc žūrijai ilgi nebija jādomā par to, ka viņai ir jābūt trijniekā, bet Nikolajs mani ļoti pārsteidza ar savu izpildījumu un arī žūrijai patika – viņam bija šovs, labi nodziedāja un ari kopējais skanējums bija labs”, sacīja K. Geidāns. Savukārt abi žūrijas locekļi norāda, ka, lai gan grupas “FRAMEST” sniegums bija profesionāls, “tas nepārliecināja žūriju”.

Daudzi konkursa dalībnieki šaubījās par to, vai žūrija var vērtēt solomāksliniekus un grupas, jo konkursa dalībnieki bija tik dažādi, ka uzvarētāju bija grūti prognozēt. “Grupa “M.art.A” un “Edža un Niknie” nospēlēja kopumā ļoti labi, bet viņus nevarēja salīdzināt ar Nikolaju vai Aminatu, jo profesionalitātes līmenis atšķiras, bet te būtu jārunā ne tikai par to, ka ir soloizpildītāji un grupas, bet arī dažādi stili un grūti noteikt to, kurš ir labāks”, norādīja K. Geidāns. “Iespējams organizatoriem nākamgad jāpadomā vairāk par kaut kādu “rāmju” ieviešanu, lai kāds nejustos apbižots”. Arī Naģežda Buharova uzsver, ka dažādus stilus bija grūti vērtēt, bet palīdzējusi ieviestā punktu sistēma. “Ja jau organizatori ir ielaiduši šeit solomāksliniekus un grupas, tad arī attiecīgi vērtēju – solomāksliniekiem liku “mīnuss” atzīmi par instrumentālo sniegumu un vērtēju tikai vokālu”.

Konkursā “Bliez pa pirmo” atraktīvākās grupas titulu un iespēju izveidot interneta mājas lapu ieguva grupa “M.art.A”, savukārt tās dalībnieks Matīss Zvaigzne tika atzīts par labāko basģitāristu. Labākā bundzinieka titulu ieguva grupas “Pent-in Dreams” bundzinieks Kārlis Indrišonoks, labākā soloģitārista titulu Jānis Turlajs no grupas “Rock The Nation”, savukārt par labākā vokāla īpašnieci tika atzīta Aminata Savadago.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV