Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Šodien sākas 12.Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

Ieva Vītiņa, 19.08.2009. 09:55

Šovakar Rīgas Sv.Pētera baznīcā plkst.19:00 ar mūsdienu igauņu komponista Pētera Vehi skaņdarbu Latvijas pirmatskaņojumiem tiks atklāts 12.Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls.
Šodien sākas 12.Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

Koncertā izskanēs divi darbi - "Tā runāja Nīče" ("Also sprach Nietzsche") un "Lielais Klusums" ("Supreme Silence"). "Tā runāja Nīče" ir autora cieņas apliecinājums dižajam domātājam, un darbā izmantoti Nīčes teksti. Savukārt "Lielais klusums" , kura pasaules pirmatskaņojumi notika 1997. gadā Jaunās mūzikas festivālā un 2000. gadā EXPO izstādē Hanoverē, izraisījis ļoti pretrunīgus publikas un kritiķu vērtējumus. Komponistu slavēja par ideju oriģinalitāti un viņa muzikālās valodas svaigumu, bet arī kritizēja par nekaunīgu imitāciju - tik pretrunīgi viedokļi reti tiek izteikti.

Koncertā piedalīsies igauņu mūziķi - "Grammy’" balvas ieguvējs, leģendārais Igaunijas vīru koris, zvanu ansamblis ARSIS, mecosoprāns Helēna Lokuta; sintezatori un elektroniskās mūzikas skanējums paša komponista ziņā, bet pie diriģenta pults Latvijā jau iemīļotais jaunais igauņu talants Risto Josts.

Koncerts notiek plašāka starptautiska projekta ietvaros, un to finansē Centrālbaltijas reģiona attīstības fonda programma "Interreg IV A 2007-2013". Pateicoties šai programmai uz koncertu netiek tirgotas biļetes un ieeja ir bezmaksas.

Sadarbībā ar fondu ziedot.lv koncerta laikā būs iespēja ziedot līdzekļus labdarības projektam "Sadzirdēt māmiņu". Šī projekta ietvaros tiek vākti līdzekļi digitālo dzirdes aparātu iegādei trīs vājdzirdīgiem bērniņiem. Edgaram ir trīs gadiņi, Elīnai - četri, bet Artūram - vienpadsmit. Divi bērniņi ir pirmsskolas vecumā, un tas nozīmē, ka ir cerības, ka viņi spēs apgūt runu, valodu, sāks mācītes lasīt un, ļoti iespējams, varēs apmeklēt vispārizglītojošu skolu. Šobrīd ir saziedoti gandrīz 2000 latu, taču vēl nepieciešami 6200 lati. Plašāka informācija par projektu: www.ziedot.lv

Plašāka informācija par Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertiem pieejama www.koris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV