Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Pārizdos grupas „Nirvana” albumu „Bleach”

Ilze Malaševska, 21.08.2009. 11:46 | komentāri (1)

Amerikas rokgrupas „Nirvana” debijas albums „Bleach” atkārtoti tiks izdots novembrī, ziņo ierakstu kompānija „Sub Pop”. Tas būs kā veltījums grupas 20. gadu jubilejai un ietvers gan koncertu video ierakstus, gan fotogrāfijas.
Pārizdos grupas „Nirvana” albumu „Bleach”

20. gada dienas veltītajā izdevumā būs atrodami vēl neizdoti koncertu ieraksti no grupas 1990. gada 9. februāra koncerta Portlandas „Pine Streat Theater” telpās, iekļaujot arī video versiju dziesmai „About A Girl”, „Molly's Lips” un 1988. gada debijas singlam „Love Buzz”, kas bija grupas „Shocking Blue” dziesmas kaverversija. Tāpat albumā būs iekļauts buklets, kurā būs atrodamas nekur nepublicētas grupas „Nirvana” fotogrāfijas. Albums būs iegūstams tādā pašā formātā kā grupas debijas albums – platē.

Albums, sadarbojoties ar „Seattle’s Reciprocal Recording Studios” producentu Džeku Endino, tika ierakstīts 1988. decembrī un 1989. gada janvārī. Tas tika izdots 1989. gada jūnijā un tika pārdots 40 000 kopijās, savukārt grupas turpmākie panākumi ļāva debijas albumu Amerikā pārdot 1.7 miljonu kopijās.

Grupa „Nirvana”, izdodot singlu „Smells Like Teen Spirit” no 1991. gada albuma „Nevermind”, kļuva par populāru grupu, kura līdzi sev nesa alternatīvā roka novirzienu – grunge. Tās pastāvēšanas beigu datums ir 1994. gada aprīlis, kas datējas ar grupas līdera Kurta Kobeina nāvi. Tomēr grupas popularitāte tikai pieauga un 2002. gadā izdotais nepabeigtais demo albums „You Know You're Right”, kas ir liecības no pēdējā grupas darba ierakstu studijā, ieņēma visas pasaules radio pleilistes.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV