Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Rīgā uzstāsies ambientā 'drone' un postroka grupa “Stars of the Lid”

Viestarts Gailītis, 02.09.2009. 13:21

24.oktobrī Rīgā koncertēs Teksasas ambientā 'drone' un postroka leģendas “Stars of the Lid”. Šis koncerts notiks Anglikāņu baznīcā, “Skaņu meža” koncertsērijā “Mūzika sakrālajā telpā”, kuras ietvaros jau spēlējusi kulta grupa “Sunn O)))”.
Rīgā uzstāsies ambientā 'drone' un postroka grupa “Stars of the Lid”

“Stars of the Lid” kopš 1993.gada ir apbūruši koncertu apmeklētājus ar savām teju reliģiski suģestīvajām melodijām. Izdzēšot robežu starp popmūziku un klasisko kompozīciju, viņu koncerts uzrunās gan postroka, gan klasikas cienītājus.

Grupas kodols ir teksasieši Braiens Makbraids un Adams Viltzī. Mūziķi ir ietekmējušies no ambientās mūzikas pioniera Braiena Īno, postrokeriem “Labradford”, 1980.gadu klasiķiem “Talk Talk”, komponistiem Arvo Perta, Gevina Braiersa, Kloda Debisī un Ērika Satī. Viņi spēlē ēterisku mūziku ar ģitārām, vijolēm un čelliem. Ritmu trūkumu kompensē skaņas slāņu uzplūdi un atplūdi, tādējādi piešķirot skaņdarbiem spēcīgu dinamiku. “Stars of the Lid” albumi allaž ir izpelnījušies augstākos kritikas vērtējumus respektablākajos mūzikas portālos kā Pitchfork Media, Dusted Magazine, Stylus.

Grupas mūziku publicē ievērojamā Čikāgas neatkarīgās mūzikas izdevniecība “Kranky Records”, kuras paspārnē ir arī tādas grupas kā “Godspeed You Black Emperor”, “Deerhunter”, “Pan American” un “Labradford”. Tiek uzskatīts, ka “Stars of the Lid” albums “And Their Refinement of the Decline” ir viens no spēcīgākajiem muzikālajiem vēstījumiem “Kranky” 16 gadus ilgajā vēsturē.

Eiropā grupai notiek divi koncerti – Krakovā un Rīgā. 

Biļetes iepriekšpārdošanā: Ls 7, pie ieejas – Ls 10. Telpas nelielās ietilpības dēļ vietu skaits ir ierobežots. Biļetes var iegādāties Biļešu Servisa tirdzniecības vietās. Informācija: www.myspace.com/starsofthelid, www.skanumezs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV