Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” Eiropas festivālos septembrī

Ieva Vītiņa, 08.09.2009. 18:15

Uzreiz pēc Garīgās mūzikas festivāla noslēguma Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” ir devies uz Berlīnes mūzikas festivālu, kur kopā ar Latvijas Radio kori 10. septembrī atskaņos L. Janāčeka, J. Ksenakisa un F. Pulenka skaņdarbus. Pie diriģenta pults stāsies Sigvards Kļava un Lotars Zagroseks.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” Eiropas festivālos septembrī

Šajā festivālā piedalīsies arī tādas pasaules mūzikas zvaigznes kā Berlīnes Filharmoniķi Sera Saimona Ratla vadībā, Nīderlandes Karaliskais orķestris Marisa Jansona vadībā, Čikāgas Simfoniskais orķestris, BBC Simfoniskais orķestris ar Deividu Robertsonu pie diriģenta pults un daudzi citi izcili mūziķi.

Uzreiz pēc Berlīnes koris dosies uz Norvēģiju, lai Stavangerā 11. septembrī Sv. Petri baznīcā atskaņotu koncerprogrammu ar Arvo Pērta mūziku. Koncertā izskanēs speciāli Valsts korim „Latvija” komponētais opuss „The Deer’s Cry”, kā arī  „Da Pacem Domine”, „Magnificat”, „Which was the son”, „Sieben magnificat-antiphonen”, „Summa” un „Nunc di mitis”. Pie diriģenta pults – Māris Sirmais. Arvo Pērts ir Stavangaeras Jaunās mūzikas festivāla šī gada rezidējošais komponists. Festivālā aicināti piedalīties dažādu žanru pārstāvji, piemēram, Latvijā diezgan labi pazīstamā islandiešu grupa MÚM, elektroniskās mūzikas vienības un dīdžeji no ASV, Lielbritānijas, Skandināvijas valstīm, Vācijas u.c.

20. septembrī Hamburgā ievērojumā britu diriģenta Džefrija Teita vadībā kopā ar Hamburgas Simfonisko orķestri koris „Latvija” atskaņos Bendžamina Britena „Kara rekviēmu”.

Plašāka informācija par šiem festivāliem un iespējām apmeklēt kora „Latvija” koncertus Eiropā pieejama šeit:

Berlīnes mūzikas festivāls www.berlinerfestspiele.de
Stavangeras Jaunās mūzikas festivāls www.numusic.no   
Hamburgas Simfoniskais orķestris www.hamburgersymphoniker.de

Foto: Gerda Buša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV