Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

MTV apbalvošana: Vests iztraucē Sviftas runu; piemiņa Maiklam Džeksonam

Mārtiņš Atvars, 15.09.2009. 14:15 | komentāri (1)

Lai gan pēc standartiem MTV video mūzikas balvu ceremonijā ir atļauts viss, tas, kā Kanje Vests (Kanye West) nolaupīja runu popzvaigznei Teilorei Sviftai, bija īpaši brutāli.
MTV apbalvošana: Vests iztraucē Sviftas runu; piemiņa Maiklam Džeksonam

Pirms šova visa uzmanība tika veltīta gaidāmajam Maikla Džeksona piemiņas pasākumam, taču Vests ar savu izlēcienu nonāca uzmanības centrā.

Skaistulīte Svifta bija jau iesākusi runu par „labāko sieviešu video”, kad nereti nepastāvīgais Vests uzskrēja uz skatuves, paķēra mikrofonu un laida vaļā veselu izvirdumu mūziķes Beyonce Knowles vārdā, kura nebija uzvarējusi šajā kategorijā.

Taču tie, kas palika pie ekrāna līdz beigām, varēja redzēt aizkustinošās beigas: veiksmīgākā vakara zvaigzne Beyonce uzaicināja Sviftu uz skatuves un ļāva pusaugu dziedātājai pašai nonākt uzmanības centrā.

„Es pati atceros, kad biju 17 gadus veca un uzstājos savā pirmajā MTV ceremonijā kopā ar „Destiny's Child” un tas bija viens no manas dzīves aizraujošākajiem mirkļiem,” paziņoja Beyonce, atsaucoties uz meiteņu grupu, ar kuru kopā bija uzsākusi savu karjeru. „Tāpēc es vēlos, lai Teilore iznāktu uz skatuves un arī piedzīvotu savu īpašo mirkli.”

Vēlāk sarunā ar žurnālistiem, Svifta nepateica visu, ko domāja par šo izlēcienu. „Bija aizraujoši būt uz skatuves, lai saņemtu apbalvojumu. Bija aizraujoši, kad Kanje Vests uznāca uz skatuves. Kas notika pēc tam, vairs nebija aizraujoši,” viņa apgalvoja.

MTV paziņoja žurnālistiem, ka Vesta-Sviftas incidents nebija ieplānots – fakts, kas bija jāuzsver pēc tam, kad iepriekšējā gadā mūziķa Eminem izlēcieni izrādījās iestudēti.

Hip-hop smagsvars Vests, kurš pirms ceremonijas fotografējās ar konjaka pudeli rokās, pēc sava izlēciena tika izvadīts no pasākuma.

Neilgi pēc tam viņa blogā parādījās atvainošanās Sviftai:

„Lūdzu piedošanu Teilorei Sviftai, viņas faniem un viņas mammai,” ziņojumā bija rakstīts lieliem burtiem. „Es runāju ar viņas māti uzreiz pēc notikušā, un viņa man pateica to pašu, ko būtu teikusi mana māte. Viņai ir liels talants! ... Bija nepareizi no manas puses iziet uz skatuves un nozagt viņas īpašo mirkli!”

2009. gada ceremoniju atcerēsies nevis, pateicoties uzvarētājiem, bet gan notikušajam izlēcienam.

Kā jau ierasts, svētdienas nakts izrādē, ko vada ne pārāk smieklīgais Rasels Brends (Russell Brand), piedāvāja sekojošo:

• Pink šupojās no sāna uz sānu no plostošanas, brīdī, kad izkliedza „Skaidrā” – turpinot iepriekšējā gadā sākto, kad viņa pa palagu nolaidās no otrā stāva avārijas izejas.

• Lady Gaga, acīmredzami, apspiež savas jūtas pret slavenību fotogrāfiem, sasmērējusies ar mākslīgajām asinīm, kas tecēja no viņas krūškurvja, un nosmērēja ar tām seju dziedot „Paparazzi”.

• Un Sviftai nācās aizbraukt ar metro no 42nd Street stacijas līdz skatuvei ārpus šova norises vietas „Radio City Music Hall”, visu laiku dziedot „You Belong With Me”.

Ceremonija bija veltīta apbalvošanai un tik pat lielā mērā tā bija godbijības izrādīšana Maiklam Džeksonam (Michael Jackson), kurš mira 25 jūnijā.

Madonna iesāka vakaru ar atmiņām par to, kā viņai izveidojusies draudzība ar dziedātāju un kā pēc tam viņi atsvešinājušies. „Kad Maiklam Džeksonam bija 6 gadi, viņš kļuva par superzvaigzni un, iespējams, bija pasaulē iemīļotākais bērns. Kad man bija 6, nomira mana māte,” viņa iesāka. „Man liekas, ka viņš tomēr izvilka īsāko salmiņu. Man nekad nav bijis mātes, bet viņam nebija bērnības.”

Pēc Madonnas cieņas izrādīšanas vesela dejotāju armija atveidoja deju soļus no slavenākajiem Džeksona mūzikas video.

Kad sāka skanēt viņa singls „Scream”, Džeksona māsa Dženeta (Janet) iznāca uz skatuves un dziedāja līdzi vienīgajam duetam, ko kopā ar brāli ierakstījusi.

Šova laikā fani pirmo reizi varēja ieraudzīt „This Is It”, aizkulisēs veidotu dokumentālo filmu par pēdējiem trim Džeksona dzīves mēnešiem. Divu ar pusi minūšu garie reklāmkadri atklāja, ka dziedātājs bija smalki izplānojis atgriezties uz skatuves, pirms viņš mira.

Taču plaši reklamēto priekšrādījumu aizēnoja Kanje Vesta dusmu lēkme.

„Teilore, es par tevi ļoti priecājos un ļaušu tev pabeigt, taču Beyonce bija visu laiku labākais video,” viņš teica, pagrābjot mikrofonu no Sviftas, kura tikko bija ieguvusi apbalvojumu.

Svifta mēma stāvēja uz skatuves sagrābusi savu balvu. Kameras pievērsās šokētajai Beyonce, kamēr auditorija viņu izsvilpa un pēc tam sauca „Teilore”.

Lai gan Beyonce vēlāk piedāvāja pusaugu dziedātājai vēl vienu iespēju pabeigt savu runu, negatīvā reakcija pret Vestu bija sākusies.

„Ej d***t Kanje,” bija rakstīts kāda Twitter ziņā Keitas Perijas kanālā. „Tas bija tāpat, kā uzkāpt kaķēnam.”

Pink Twitter kanālā arī bija vairākas atsauksmes uz incidentu. „Kanje Vests ir lielākais m***s pasaulē. Citējiet mani,” bija rakstīts kādā ziņojumā.

Protams, šis nebija pirmais Vesta izlēciens apbalvošanas ceremonijās.

Viņš līdzīgu gājienu izdarīja 2006. gada MTV Eiropas mūzikas balvu ceremonijā, kad viņa singls „Touch the Sky” saņēma sliktus vērtējumus. Viņš uzlēca uz skatuves, paziņojot, ka viņa video bija jāuzvar, jo „tas izmaksājis miljons dolāru un tajā bijusi Pamela Andersone.”

Savā blogā Vests aizstāvējās: „es atdevu savu uzvaru „Outkast”, kad viņi to bija pelnījuši vairāk par mani,” viņs paziņoja, atsaucoties uz 2007. gada BET apbalvošanu, kad viņš centās pasniegt savu balvu grupai.

„Es neesmu traks. Es vienkārši esmu reāls,” atzīst Kanje Vests.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV