Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

VAK „Latvija” uzstāsies Hamburgas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā

Ieva Vītiņa, 17.09.2009. 13:22

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” dodas uz Hamburgu, lai Hamburgas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā dziedātu Bendžamina Britena „Kara rekviēmu”.
VAK „Latvija” uzstāsies Hamburgas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā

Pie diriģenta pults – Džefrijs Teits (Jeffrey Tate). Šis koncerts būs Džefrija Teita debija Hamburgas Simfoniskā orķestra un galvenā diriģenta amatā.

Džefrijs Teits savā diriģenta karjeras laikā strādājis gan Londonas Karaliskajā operā, gan Metropolitenā, bijis Anglijas Kamerorķestra, Roterdamas Filharmoniskā orķestra un Sankarlo teātra (Neapole) mākslinieciskais vadītājs.

„Kara rekviēma” atskaņojumā piedalīsies Hamburgas Simfoniskais orķestris, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, NDR koris, Bratislavas zēnu koris. Solisti – Latvijas klausītājiem pazīstamā Mišela Kridere (soprāns), Džons Marks Enslijs (tenors), Kristiāns Gerhāers (baritons). Koncerts notiks Hamburgas koncertzālē un biļetes uz koncertu ir izpārdotas.

Jāatzīmē, ka tieši pirms gada koris „Latvija” piedalījās R. Ščedrina koncertoperas „Apburtais ceļinieks” Skandināvijas pirmatskaņojumā, kad cits diriģents Džons Storgards debitēja kā Helsinku Filharmoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs.


Hamburgas Simfoniskā orķestra mājas lapā iespējams noskatīties video interviju ar maestro Teitu.

http://www.hamburgersymphoniker.de/artikel-55-st-konzertdetails-173.htm

Foto: Gerda Buša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV