Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Alis P un viņa gaismas ceļš

Eņģelis, 17.09.2009. 18:00

16.septembrī  Vecrīgā, Mūzikas veikalā „Randoms” uzstājās ilgi uz skatuves neredzētais un nedzirdētais Alis P kopā ar Juri Kaukuli (Dzelzs Vilks).
Alis P un viņa gaismas ceļš

Galerijas:

Ne velti šī uzstāšanās norisēja tieši kopā ar Juri Kaukuli, jo Alis P, īstajā vārdā Gundars Rullis, ir ilggadējs “Dzelzs Vilka” skaņu operators. Viens no vērā ņemamākajiem Latvijas blūza skatuves pārstāvjiem un virtuoziem jau jūlija beigās paspējis izdot pirmo albumu 21 gada laikā, kopš tika izdots iepriekšējais “Alis iet pastaigāt”. Jaunā plate “Uz priekšu” jau nosaukta par vienu no spēcīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikā šogad.

Mini formāta, bet ļoti patiesajā un intīmajā koncertā Alis P izpildīja vairākas populārākās dziesmas no jaunā albuma, tai skaitā “Gaismas ceļš”, “No Tapešu ielas”, kā arī nedaudz atmiņas dziļumos iesērējušo “Aizvējā”, kas ir Gundara Ruļļa atdzejojums no Boba Dilana dziesmas “Shelter from the storm”, un vēl vienu klasisko dziesmu “Laimīgs”.

Aptuveni pusstundas garumā elektriskās ģitāras neradīja nebūt ne milzīgu enerģijas pārplūdumu. Tieši otrādi. Apvienojumā ar virtuozo ģitārspēli, interesanto latviešu valodas izloksni (aptuveni pusi dzīves Alis P pavadījis Zviedrijā), fascinējošo, nedaudz nazālo balss tembru un interesanto izpildījumu tās deva nepārspējamu miera sajūtu un dažiem atnācējiem nevaldāmas nostaļģijas alkas. It īpaši jau pieminētās dziesmas “Aizvējā” dēļ, kuru Rullis, pēc dažu cilvēku uzskatiem izpilda labāk pat par pašu dižo Bobu Dilanu, un kurai vairāki cilvēki veikalā “Randoms” aizgrābti dziedāja līdzi.

Grupa „Alis P” dibināta 1979. gadā, kad Gundars Rullis sanāca kopā ar Pēteri Šmitmani un Māri Rozenbahu. Ar pēdējo saistās arī Ruļļa iepriekšējais projekts “Prusaku ansamblis”, kuram piepulcējies arī dzejnieks Juris Kronbergs. Divi Jura Kronberga dzejoļi dzirdami 1975. gada izdotajā ierakstā “Dvēsele uz grīdas”, kā arī dzejolis “Ņujorka” publicēts jaunajā “Uz priekšu” platē.

Foto: Eņģelis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV