Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Grupa "Tā Tā Tā": Mēs esam labās ziņas

Jurita Krūma, 15.10.2009. 21:43

Ar šādu uzstādījumu pret slapjām zeķēm un krīzi muzikālais projekts “Tā Tā Tā” atrādījis gaidāmās koncerttūres programmu. Ierakstu studijas “Sound Division” telpās 14. oktobra vakarā pulcējās ap 30 tuvāko draugu un paziņu. Tiem gluži kā testa grupai bijis jānovērtē, vai sarūpētais maz būs "ēdams".
Grupa "Tā Tā Tā": Mēs esam labās ziņas

Galerijas:

Ne vien zeltītā mikrofona statīva dēļ “Tā Tā Tā” centrālā balss Artis Dvarionas atklāja koncertu ar vārdiem: „Pasaule mūs apskaudīs!” – jau šo piektdien apvienībai, kurai novembrī gaidāma gada jubileja, LMA Studentu klubā paredzēta pirmā tūres pietura. Katras turpmākās uzstāšanās kodolu veidos 10 oriģinālkompozīcijas, kuru galvenā tematika esot „par viņām” ar tādiem virsrakstiem kā „Saule mēdz aust”, „Mēs esam labās ziņas”, „Pastardiena”, apspēlējot arī sociālpolitiskās aktualitātes, u.c. Vokālo stafeti pārņems arī “Tā Tā Tā” ģitārists Reinis Briģis ar vienīgo grupas balādi tuvojošās ziemas noskaņās.

Apvienības repertuārā kā „nodeva 80’o gadu estrādei” iekļauta Igo kādreiz izpildītā „Puikas dziesma”, kas sasaucas ar “Tā Tā Tā” puicisko skatuvisko enerģiju. Lai arī Reinis un Artis varētu šķist kā labā un sliktā zēna tēlu saspēle, puiši noliedz jebkādu lomu piedēvējumu: „Mēs tā nebijām domājuši! Tas varbūt tāpēc, ka viņš (Reinis) brilles šodien uzlicis. Kad viņš noņem brilles, tad viņš daudz ļaunāks izskatās!”

Kompozīciju muzikālo piesātinājumu veido laikmetīgo elektronisko ritmu un brīžiem aso ģitāras rifu sintēze. Šos pietiekami pretējos virzienus apvieno nerimstoša bungu pulsācija un Arta tembrs kolēģu balsu papildinājumā. Komentējot izteikumu, vai salīdzinājumā ar iepriekšējiem projektiem skanējums ir kļuvis komerciālāks, Artis uzsver savstarpējās ķīmijas nozīmi: „Notiek sintēze, kaut kas ir saklausāms arī no mūsu pagātnes. Kad mēs sākām rakstīt dziesmas kopā, sapratām, ka neliksim sevi rāmjos stilistiski un īpaši necentīsimies darīt tāpat, kā darījām iepriekšējās grupās. Patiesībā mazliet apzināti mūkot no tā, un te ir rezultāts! Mēs ļaujamies plūsmai. Un, ja tas ir maigāks, mierīgāks pasākums, nekā ir bijis iepriekš – tas tā ir! Tās ir mūsu sajūtas šobrīd. Tā mēs viens uz otru reaģējam.”

Nedz telpas šaurība, nedz gaisa trūkums neliedza grupas dalībniekiem nodoties personiskai pašu radītā baudīšanai – žesti un mīmika pauda skanisko ekspresiju pilnībā. Pašiem esot paticis, mūziķi atalgoti ar ovācijām un kļavu lapām, taču publikas atsaucību koncerttūres ietvaros neesot viegli paredzēt: „Tā mums ir liela mīkla! Šis bija pirmais koncerts, kad mēs pilnībā atrādījām visas dziesmas. Ceram, ka publikai, kas bija sanākusi, patika. Mēs centīsimies!” 

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV