Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„Tā Tā Tā” tūres pirmā pieturas apskats

Aiga Leitholde, 18.10.2009. 18:53 | komentāri (7)

Piektdien, 16.oktobrī, grupa „Tā Tā Tā” atklāja savas Latvijas tūres pirmo koncertu, spēlējot Studentu klubā. Grupas kodolu veido vokālists Artis Dvarionas un ģitārists Reinis Briģis.
„Tā Tā Tā” tūres pirmā pieturas apskats

Galerijas:

Ar fotoaparātu rokā ielīdusi pirmajā rindā, es gandrīz atrados deguns pret degunu ar Reini. Bija neierasti atrasties tik brīvi pašā priekšā, jo parasti par vietu pie skatuves ir jācīnās ar visu savu ķermeņa spēku. Publikā pārsvarā redzamas meitenes, protams, kā gan citādāk, jo „Tā Tā Tā” visskaistākās dziesmas ir tieši par meitenēm. Kad vasarā ar Arti un Reini runājām par mūziku, īpaši apspriežot dziesmas par sievietēm, mani nepameta nepabeigtā teikuma sajūta... Labi ieklausoties, to vienkārši var sajust! Nenoliedzami dziesmām ir konkrēts adresāts, kas grupas repertuāru padara vien patīkamāku, jo stāsts tiek pabeigts mākslinieciski un ļoti romantiski.

Regulārā koncertu apmeklētāja kretīnisms man lika analizēt visu kopumu – gaismu, skaņu, mūziķu un fanu komunikāciju. Interesanti, ka Artim Dvarionas ir ļoti, ļoti plastiska ķermeņa valoda, dzīvīgi žesti. Lai arī viņš dzied ar acīm ciet (pieņemu tāpēc, ka gaismas apžilbina,) žesti ir tik konkrēti, ka dziesmas tekstu varētu saprast arī nedzirdīgais cilvēks. Gaismas bija ļoti krāsainas, rosina uz aktīvāku dejošanu. Interakcija pirmajās rindās ir nepārprotami jūtama – klausītāji „Tā Tā Tā” dziesmu „Tu esi dinamīts” zina bez aizķeršanās. „Tu esi dinamīts” ar katru tās atskaņošanas reizi kļūst arvien lipīgāka. Pēc pirmā koncerta mani paņēma divas dziesmas - „Ja nu tā esi tu” grupas otrais radio singls, manuprāt, kura ir savdabīga slavas dziesma sieviešu dažādībai un skaistumam. Kā arī viena balāde, kuru izpilda Reinis, sēžot pie sintezatora, radot patīkamu Ziemassvētku gaisotni. Diez, ja šo dziesmu izpildītu vasarā, vai arī rastos Ziemassvētku noskaņa?

„Tā Tā Tā” patiks visiem, kuri vārdu rokmūzika uztver ar aizdomām, žanru galvenokārt saistot ar bungādiņu plēsošu troksni. Taču arī smago rifu faniem grupa neliks vilties, bet gan dos patīkamu muzikālu atslodzi. Grupa „Tā Tā Tā” ir ļoti melodiska un tomēr ar rokmūzikai piemītošu asumiņu. Tā jau saka, ka labi mūziķi mācēs arī nospēlēt klusi, mazinot spriedzi – kā tas ir „Tā Tā Tā” gadījumā. Arī abu mūziķu radošā pieredze jūtami padara „Tā Tā Tā” dziesmas daudzpusīgākas. Lipīguma formula jau ir izstrādāta! Jāpiemetina, ka koncerts finišā piedzīvo pamatīgu rokenrolu. Artis ir gan uz pastiprinātāja skandām, gan starp faniem. Kas notiks, kad „Tā Tā Tā” tūrē būs iesildījušies? 

Foto: Aiga Leitholde

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV