Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Billijs Korgans: „Man labāk patiktu būt brīvam, nekā bagātam”

Mārtiņš Atvars, 19.10.2009. 20:31

Pēc dubultalbuma izlaišanas Bilijs Korgans (Billy Corgan) par to vairs nevēlas neko dzirdēt. „Es neesmu apmierināts ar šādu albuma formātu,” paziņoja Korgans. „Man šķiet, ka tas ir samākslots un tika veidots ar ekonomisku, nevis autoru māksliniecisko nodomu. Ir ļoti nogurdinoši ierakstīt 15 dziesmas sešu mēnešu laikā.”
Billijs Korgans: „Man labāk patiktu būt brīvam, nekā bagātam”

Viņa vārdi ir patiesi, vēl izstrādē esošais “Smashing Pumpkins” psihodēliskais albums „Teargarden by Kaleidyscope” tiks izdots atsevišķu dziesmu veidā, kuras par brīvu varēs lejupielādēt jau oktobra beigās. „Nebūs nekādu āķu, nevajadzēs norādīt savu
e-pasta adresi, nebūs jāmaksā, pilnīgi nekas, viss par brīvu,” viņš atklāja. „44 dziesmas un visas bez maksas!” Kad dziesmas būs fiziski pieejamas, tās tiks izdotas kopā 11 EP formāta diskos, katrā no tiem iekļaujot 4 dziesmas. „Man šķiet, ka tas uzsvērs, cik nozīmīga man ir katra dziesma,” viņš apgalvoja. „Tādā veidā arī centos pielāgoties mūsdienu pasaulei, kura gatava aprīt visu jauno informāciju.”

Korgans apgalvo, ka šādu iedvesmu nav smēlies no līdzīgiem centieniem, piemēram, no tā, ka “Radiohead” nesen izlēma savus singlus un vienu albumu izplatīt internetā. „Es vēlos, lai manas iespējas nebūtu ierobežotas,” viņš paskaidroja. „Man šķiet, ka tradicionālā albuma izmēri un veids sāk pārveidoties par kaut ko modernāku. Četras dziesmas vienā – es varēšu pilnībā nodoties mūzikai, nepakļaujot riskam savu laimīgo dzīvi.”

Lai gan Korgan apgalvo, ka jau ir sarakstījis 53 dziesmas, viņš neatklāja pat vienas dziesmas nosaukumu, nedz arī to, vai tās ierakstīs kopā ar “Smashing Pumpkins”. „Pirmās četras dziesmas man atklājušas jaunu valodu, kura slēpjas psihodēliskajā mūzikā, kuru dievinu, tomēr tā skan moderni un līdzinās “Smashing Pumpkins” mūzikai, kas man tik ļoti patīk,” viņš atklāja. Viņš cer, ka pirmās dziesmas būs pieejamas jau novembrī.

Vai Korgans, kurš pagājušajā gadā lauza līgumu ar ”Warner Bros”, var atļauties šādi rīkoties? „Es to nevaru atļauties!!” viņš paziņoja. „Bet man labāk patiktu būt brīvam, nevis bagātam. Lielās ierakstu kompānijas ir tikai apkārt klīstoši spoki, un viņi to apzinās. Viņiem nevajadzēja novērtēt mani par zemu, jo esmu lielāks kumoss, nekā viņi var norīt.”

Avots: rollingstone.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV