Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

“Iedomu Spārni” izdod otro albumu

Guntars Račs, 27.10.2009. 12:41 | komentāri (2)

Grupas “Iedomu spārni” debijas albums “Dienasgrāmata” tika izdots pirms pieciem gadiem. Grupa, kura dibināta 2000.gadā, deviņu gadu laikā ir izdevusi tikai divus albumus. Jaunākais, kuram dots nosaukums “Lidojums”, dienasgaismu ieraudzīs šodien.
“Iedomu Spārni” izdod otro albumu

Grupas dibinātāja un soliste Ieva Zēģele ir lakoniska: “Jaunā albuma iznākšana mums ir lieli svētki. Mēs to ļoti gaidījām. Tas ir jauns atskaites punkts grupas darbībā.”

Jauno dziesmu ieraksti tapuši pusotra gada laikā, kopš uzsākta sadarbība ar kompāniju “Mikrofona ieraksti”, un zināmākās no tām ir dziesmas “Izrāde galā”, “Kas noticis” un “Vai tu nāc, vai tu ej”, kuras angļu versijas videoklips iekļuva MTV Baltijas valstu visatzītāko dziesmu sarakstā.

Jautāta par to, kas ir Ievas mīļākā dziesma albumā, dziedātāja atbild : “Visas albumā iekļautās dziesmas man ir ļoti mīļas, bet īpaši man gribas atzīmēt dziesmu “Nē, nē, nē”, jo tā atšķiras no visām pārējām un “Iedomu Spārniem” tas ir kaut kas jauns un mūsu klausītājiem nedzirdēts.” 

Lielāko daļu jaunā albuma dziesmu producējis Gints Stankevičs, bet trīs dziesmu producēšanā piedalījies arī Julians.

Ieva ir no Ikšķiles un albuma tapšanā palīdzīgu roku savu iespēju robežās sniegusi arī Ikšķiles pilsētas dome. Ieva, kā jau īstena savas dzimtās vietas patriote piebilst : “Ikšķile ir vēsturiska vieta. Tā ir pirmā Latvijas galvaspilsēta, Ikšķile ir vēl senāka par Rīgu, šeit 1184. gadā tika uzcelta pirmā mūra celtne Baltijā. Šobrīd no tās ir palikušas tikai drupas, kas atrodas uz salas Daugavas vidū. Vasarā tur var aizbraukt ar laiviņu un ieelpot senatnes auru. Ikšķile ir arī mākslinieku pilsēta. Te ir dzīvojuši un dzīvo gleznotāji, tēlnieki, literāti un mūziķi.“

Šovakar notiks albuma prezentācijas pasākums “Hotel Islande”, kur solījis piedalīties arī dziesmas “Viss vienmēr būs tāpat” īpašais viesis Ivo Fomins.

Jaunais albums Mp3 formātā jau ir lejupielādējams portālā Doremi.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV