Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Kortnija Lova jaunajā albumā dzied par mantkārību, atriebību un feminismu

Baiba Sniķere, 13.11.2009. 15:45

“Salīdzinot ar maniem iepriekšējiem veikumiem, šis man ir ļoti nozīmīgs albums,” par savu tik ilgi aizkavējušos un gaidīto albumu “Nobody’s Daughter”, kas būs dziedātājas nākamais albums pēc 2004. gadā izdotā “America’s Sweetheart”, laikrakstam “The Rolling Stones” stāsta Kurta Kobeina sieva. Lova dziesmas albumam “Nobody’s Daughter” sāka rakstīt 2005. gadā, izejot tiesas noteiktu rehabilitācijas kursu un pēc tam tās “66 ar pusi dienas” ierakstot kopā ar producentiem Billiju Korganu un Lindu Periju. Taču pēc albuma materiāla noklausīšanās 2007. gadā Lova nolēma albumu pārrakstīt ar citu producentu un jaunu grupu.
Kortnija Lova jaunajā albumā dzied par mantkārību, atriebību un feminismu

Līdz ar ilgspēlējošās plates (LP) “Nobody’s Daughter” ierakstīšanu, Lova ir “atdzīvinājusi” savu bijušo grupu “Hole”, kas izjuka 2002. gadā un tās pēdējais albums “Celebrity Skin” tika izdots 1998. gadā. “Kur vien skatos, visur priekšā rādās „Hole“, Lova sacīja „Rolling Stones“ žurnālistei Dženijai Elisku, kura dziedātāju intervēja Ņujorkas ierakstu studijā „Electric Lady Studios“. „Grupas nosaukums sastāv tikai no četriem burtiem. Tas ir viens no visu laiku labākajiem grupu nosaukumiem, ja es tā varu teikt. Kādu laiku es biju mazliet apmulsusi, tas varbūt bija mazliet vulgārs, bet vismaz ne fallisks. Tas ir H-O-L-E – lielisks grupas nosaukums, un to izdomāju es. („Hole“ bijušais ģitārists Ēriks Erlandsons šo faktu gan apšauba). Kortnijas Lovas jaunajā „Hole“ sastāvā ietilpst 23 gadus vecais Miko Larkins, kas grupā līdz ar „Celebrity Skin“ producentu Maiklu Beinhornu pilda gan līdzproducenta, gan ģitārista pienākumus.

Lova vēl bilda, ka Deivida Bovija albums „Diamond Dogs“, “Pink Floyd” albuma “The Wall” “labākā puse” un astoņdesmito gadu goti bija viņas jaunā albuma iedvesmas avoti. “Nobody’s Daughter” tiek apdziedātas tādas tēmas kā mantkārība, atriebība un feminisms. „Šajā albumā jūtams daudz mātes instinkta un, iespējams, mani mīļākie dziesmas vārdi ir: „Viņa nekad nav bijusi neviena meita, viņa nevienam nav pateicību parādā. Viņa nevar nogalināt. Jūs paši nemaz neapzināties, cik patiesībā ļauni esiet,“ „Rolling Stones” atklāja dziedātāja. „Es pat nezinu, ko tas īsti nozīmē, bet es zinu, ka tas ir kaut kādā veidā saistīts ar manu meitu un mani pašu.“

Jaunais albums, melnu, smeldzīgu rokdziesmu apkopojums, gaidāms jau janvārī un tajā iekļauta balāde „Honey“, kā arī blūza un panka sajaukums “Skinny Little Bitch“.

Avots: rollingstone.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV