Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Citādāks Merilins Mensons

Aiga Leitholde, 16.11.2009. 09:10 | komentāri (11)

Svētdien, 15. novembrī, Arēna Rīga koncertēja amerikāņu rokzvaigzne Merilins Mensons, koncertā nospēlējot 13 dziesmas, kuras noklausījās 7000 apmeklētāju.
Citādāks Merilins Mensons

Galerijas:

Merilina Mensona skatuves dekorācijas ir kļuvušas minimālākas, taču scenogrāfijas risinājumi savu saistošumu, šķiet, nav zaudējuši. Koncerts tiek atklāts ar dziesmu “Cruci-fiction In Space”, kuras laikā, Mensonam izmantojot sarkanus lāzera cimdus, uz skatuves tiek radīta futūristiska iznīcības noskaņa. Dziesmā “Pretty As A Swastika” MM spēlējas ar simboliem. Viņa žaketi noklāj te baltas gaismas zvaigznītes, kas raisa nepārprotamas asociācijas ar ASV karogu, te nedaudz ieapaļas svastikas, ko lielākā daļa cilvēku saistīs ar nacisma simboliku. “Four Rusted Horses” laikā Mensons uz skatuves aizdedzina grāmata, kas ļoti atgādināja Bībeli. Šad un tad Mensonam uz skatuves pievienojas skatuves vīrs ar skābekļa aparātu, un ļoti maza auguma cilvēks, kas šoreiz piestrādā par mākslinieka ģērbēju. Mensonam tiek pienestas cepures un šalles, kuras funkciju izpilda arī Latvijas karogs, publikā raisot skaļas ovācijas.

Acīmredzami Merilina Mensona šovā sava svarīga loma bija iedalīta publikai, kura šoreiz uzdevumu neattaisnoja. Spožais uz skatītājiem vērstais apgaismojums tos tikai apžilbināja. Pieņemu, kas klausītāju aktivitāti noteica atrašanās vieta. Ja fanu zona turējās godam, tad zāles vidus bija ļoti pasīvs. Ja citos Arēna Rīga piedzīvotajos rokkoncertos fanu sajūsma plēsa bungādiņas, tad šoreiz atbildes reakcija mākslinieka uzsaukumam bija ļoti klusa un bez iedvesmas, kaut Mensona atdeve skatuvei bija ļoti laba. Kā nekā Rīgas koncerts ir tikai otrais viņa Eiropas tūres ietvaros. Drīzāk šķiet, ka mākslinieka grandiozā un skandalozā publicitāte viņa koncertos piesaista vairāk ziņkārīgo nekā klausītāju.

Izpalika gan gotiskās striptīza dejotājas, gan iespaidīgā tribīne, kā arī daudz gaidītu hītu, piemēram, no albuma „The Golden Age of Grotesque”. Tomēr agrīnajiem faniem un mākslinieka daiļrades pazinējiem tika dziesmas no Mensona pirmajiem albumiem „Antichrist Superstar”, „Mechanical Animals”. Konfeti lietus fināla dziesmā „Beautiful People” arī tika sagaidīts! Tomēr viss skanēja pavisam citādāk nekā pirms diviem gadiem Tallinā. Provokatīvais metāls ir transformējies rokmūzikā, kas varētu pretendēt uz apzīmējumu alternatīvs. Lai arī atmiņā nāk labi zināmais teiciens – pastāvēs, kas mainīsies. Merilina Mensona gadījumā lielākā daļa klausītāju dzīvo mākslinieka pirms desmit gadiem radītajā imidžā, līdz ar to piedzīvojot vilšanos. Un gaidītā enerģijas apmaiņa tā īsti netiek piedzīvota.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:
“Cruci-fiction In Space”
“Disposable Teens”
“Pretty As A Swastika”
“Irresponsible Hate Anthem”
“Four Rusted Horses”
“Devour”
“Dried Up, Tied And Dead To The World”
“Coma White / Coma Black”
“The Dope Show”
“We're From America”
“Rock Is Dead”
“Sweet Dreams (Are Made Of This)”
“The Beautiful People”

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV