Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Raidījums "Intelligent Beats" svin sesto dzimšanas dienu

easyget.lv, 19.11.2009. 17:34

30. novembrī aprit tieši 6 gadi kopš radiostacijas Capital FM 101 pirmo reizi atskanēja raidījums Intelligent Beats. No tā rudens vakara katru svētdienu kopā ar klausītājiem ēterā bija raidījuma vadītāja Ksenija Kamikaza, aicinot visus muzikālā ceļojumā relaksējošas elektroniskās mūzikas noslēpumainajā pasaulē.

Intelligent Beats ir chill-out, kura durvis ir atvērtas jebkuram mūzikas cienītājam. Pati Ksenija dēvē savu raidījumu par muzikāli izglītojošu. “Neskatoties uz to, ka mūsu ikdienas dzīvē ir ļoti daudz saskarsmes ar elektronisko mūziku, daudzi joprojām ar skepsi uztver šo definējumu, uzskatot, ka šī mūzika ir sausa un nedzīva. Tas arī kļuva par manu galveno motivāciju veidojotot šo programmu — vēlēšanās salauzt šo stereotipu.”

Raidījumā Intelligent Beats skan skaista un nomierinoša mūzika tādos stilos kā downtempo, lounge, nu jazz, experimental electronica, tiek iekļauti arī viegli deju mūzikas virzieni — deep un chill house, kā arī reti klasiska džeza ieraksti. Kas var būt patīkamāk, kā atpūsties svētdienas vakarā pirms jaunās darba nedēļas melodisko skaņu pavadījumā? “Mana vienīgā vēlēšanās, lai pēc raidījuma noklausīšanas cilvēkam rastos interese uzzināt par šo mūziku nedaudz vairāk. Ja tā notiek, tad mans uzdevums ir izpildīts”, tā saka Ksenija.

Ksenija aktīvi darbojas arī kā dīdžejs un 2007 — 2009. gadā tika atzīta par labāko sieviešu kārtas DJ Latvijā, un savā programmā atrod laiku, lai iepazīstinātu klausītājus ar savu kolēģu daiļradi. Raidījumā Intelligent Beats 6 gadu laikā ir skanējuši miksi no vairāk kā 150 dīdžejiem no Latvijas, Vācijas, Anglijas, Kanādas, Ukrainas un citām valstīm. Pateicoties raidījuma translācijai internetā, raidījumam ir fani visā pasaulē. “Man bieži raksta no dažādām pasaules valstīm, pat no Brazīlijas, ka nesaprot par ko es stāstu, bet pateicas par mūziku, jo tās valoda ir universāla” — smaidot piebilst Ksenija Kamikaza.

Raidījumu Intelligent Beats var noklausīties katru svētdienu plkst. 20:00 radiostacijas Capital FM 101 viļņos, bet raidījuma arhīvs atrodas mājas lapā www.downtempo.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV