Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Alicia Keys ir pirmā, kas Facebook ievieto savu albumu bez maksas

Mārtiņš Atvars, 09.12.2009. 15:53

Dziedātāja Alicia Keys izvēlēsies savādāku pieeju savam jaunajam albumam, kam jāiznāk nākošnedēļ. Viņa jau pirmdien ļāva faniem to noklausīties savā Facebook profilā, turklāt bez jebkādas maksas. Tagad citi slaveni mākslinieki ir nolēmuši sekot viņas piemēram.
Alicia Keys ir pirmā, kas Facebook ievieto savu albumu bez maksas

Oficiāli albums nenonāks pārdošanā līdz 15. decembrim, taču kopš pirmdienas rīta Alicia Keys fani var noklausīties jauno albumu viņas Facebook profilā. Dziedātāja ir ievietojusi visu albumu arī savā fanu lapā.

Pateicoties kompānijai Involver, dziesmas viņas profilā ievietotas tā, lai tās nebūtu iespējams lejupielādēt, bet tikai straumēt un klausīties.

„Šodien ir bijusi traka diena mums visiem, jo nemitīgi saņēmām zvanus un e-pastu no māksliniekiem un ierakstu kompānijām, kuri pamanījuši Alicia Keys paveikto un tagad paši vēlas izdarīt to pašu,” paziņoja Involver vadītājs Rahims Fazels.

Šī ir pirmā reize, kad pasaulslavens izpildītājs ir ievietojis veselu albumu savā Facebook profilā.

Sociālā tīkla lapā ir aptuveni 350 miljoni lietotāju un Alicia Keys ir aptuveni 1,3 miljoni fanu viņas mājas lapā. Šodien MusicTech samitā Sanfrancisko daudzi jau bija dzirdējuši par Kīzas veikumu un atzina to par spīdošu ideju.

„Lai kaut ko pārdotu, tam ir jābūt populāram. Kā tad iegūt popularitāti – ļaujot cilvēkiem par to uzzināt, un kā gan cilvēki par to uzzinās – ja viņiem tas būs pieejams par velti,” paziņoja MusicTech samita dalībnieks Baiens Zisks (Brian Zisk).

Mūzikas eksperti uzskata, ka pietiekami daudziem cilvēkiem patiks Alicia Keys jaunais albums un viņi to iegādāsies, fani noteikti iegādāsies disku vai arī dziesmas internetā, lai pēc tam varētu tās klausīties uz saviem mūzikas atskaņotājiem. Tomēr Stīvens Dženkinss no grupas Third Eye Blind nav tik pārliecināts. Alternatīvā roka grupa izdeva savu albumu pirms pāris mēnešiem.

„Mēs nebijām pirmie, kas ielika savas dziesmas Facebook, jo mūs nesaista ideja attīstīt visu, lai tas būtu pieejams internetā. Mūsuprāt arī interneta lapā ievietotais ir sava veida albums,” paziņoja Dženkinss.

Neņemot vērā šādas ierunas, mūzikas cienītāji būs iepriecināti – ticams, ka aizvien vairāk mākslinieku sekos Alicia Keys piemēram. Involver paziņojuši, ka sākuši izstrādāt līdzīgas lietojumprogrammas „patiešām populāriem māksliniekiem”, un tās jau būs gatavas mēneša laikā.

http://abclocal.go.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV