Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

„My Chemical Romance” jauno albumu iedvesmojuši „Blade Runner” un „Judas Priest”

Mārtiņš Atvars, 27.12.2009. 10:50

Grupa līderis Džerards Vejs (Gerard Way) paziņoja, ka turpinājumu viņu 2006. gada konceptalbumam 'The Black Parade' iedvesmojušas amerikāņu mašīnas, filma „Blade Runner” un grupa „Judas Priest”.

„Salīdzinot ar iepriekšējiem albumiem, fakts, ka šajā albumā būs dziesma ar pagaidu nosaukumu 'Trans-Am', vien ir neparasts solis grupai,” paziņoja Džerards Vejs. „Šī frāze ir kas vairāk, ne tikai auto nosaukums. Taču ietvert vecu septiņdesmito gadu muscle car kultūru dziesmā, tas gan bija neparasts gājiens.”

Šogad Vejs „iegādājās Trans Am” automašīnu, izmantojot Twitter, skaidrojot, kas tas ir izpētes nolūkos jaunajam albumam.

Jau iepriekš grupa atklāja, ka jauno albumu iedvesmoja grupas „MC5” un „The Stooges”, taču Vejs paskaidroja, ka arī astoņdesmitie gadi ir iedvesmojuši albumu. Runājot par vienu no jaunajām dziesmām, 'Death Before Disco', Vejs atzina, ka albuma mūziku ietekmējusi grupa „Judas Priest”. „Taisnību sakot, tā dziesma man neparastā veidā atgādināja par astoņdesmitajiem gadiem,” paskaidroja Vejs. „Uzskata, ka „Judas Priest” spēlēja metālu, taču tas bija lielisks rokenrols. Pēc dziesmas 'Trans Am' šī noskaņa aizvien vairāk ieplūda albumā.”

Grupas līderis paziņoja, ka bez auto un mūzikas jauno albumu iedvesmojusi arī 1982. gada filma „Blade Runner”. „Es noskatījos filmu vairākas reizes, kā arī video par filmas uzņemšanu, [režisors] Ridlijs Skots (Ridley Scott) arī bija iespaidīgs. Bija sajūta, ka viņš negrib pārtraukt filmēšanu, lai notvertu īpašu mirkli,” viņš izteicās. „Cilvēkus tas satrauca, viņa vīzija bija spēcīga, man šķiet, ka arī grupas vīzija šoreiz bija spēcīga. Tāpēc albuma ierakstīšana ilga nevis mēnesi vai pusotru, bet gan veselus četrus.”

Grupa „My Chemical Romance” ceturto albumu ierakstīja Losandželosā kopā ar Brūsa Springstīna (Bruce Springsteen) producentu Brendanu O’braienu (Brendan O’Brien), tas iznāks 2010. gada pavasarī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV