Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Džeimss Blants izdevis desmitgades pārdotāko albumu

Egija Petrova, 29.12.2009. 17:38

Džeimsa Blanta (James Blunt) albums "Back to Bedlam" atzīts par desmitgades pārdotāko albumu.
Džeimss Blants izdevis desmitgades pārdotāko albumu

Saskaņā ar kompānijas "Official Charts Company", kas ir galvenā Lielbritānijas topu sastādītāja, datiem dziedātājas Daido (Dido) albums "No Angel" ieguva otro vietu pārdotāko albumu topā, arī viņas albums "Life For Rent" iekļuva desmitgades pārdotāko albumu top 10.

Jaunākais albums, kas iekļuva desmitgades pārdotāko albumu top 10, ir talantu šova "X Factor" uzvarētājas Leonas Luisas (Leona Lewis) 2007. gada albums "Spirit", kas ieguva ceturto vietu desmitgades pārdotāko albumu topā.

ASV desmitgades pārdotāko albumu topā pārdotākais bija grupas "Bītli" izlases albums "1", bet Apvienotās Karalistes topā šis albums nokļuva sestajā vietā.
 
"Bītli" bija vienīgā Apvienotās Karalistes grupa, kas iekļuva ASV top 10, bet arī Apvienotās Karalistes desmitgades pārdotāko albumu topā dominēja pašmāju mākslinieki.

ASV disko mūzikas grupa "Scissor Sisters" bija vienīgā ārzemju grupa, kas atstāja savu "nospiedumu" Apvienotās Karalistes desmitgades pārdotāko albumu topā ar nenosaukto debijas albumu topa devītajā vietā.

Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) 2006. gada albums "Back to Black" ierindojās topa trešajā vietā. Personīgās problēmas "stāv ceļā" ilgi gaidītajam albuma turpinājumam, bet Eimijas Vainhausas ierakstu kompānijas vadītāji ir cerīgi, ka jauno albumu izdos 2010. gadā.

Deivida Greja (David Gray) 2000. gadā izdotais albums "White Ladder" ierindojās Apvienotās Karalistes desmitgades pārdotāko albumu topa piektajā vietā.

Mūzikas ziņu aģentūra "Billboard" ziņo, ka ASV desmitgades pārdotāko albumu topā otro vietu ieguva puišu grupa "N'Sync" ar albumu "No Strings Attached", bet pēc grupas topa trešajā vietā ierindojās dziedātāja Nora Džonsa (Norah Jones) ar albumu "Come Away With Me".

Reperis Eminems topā aizņēma divas desmitgades pārdotāko albumu vietas. 2000. gada albums "The Marshall Mathers" ieguva ceturto vietu, bet turpinājumā 2002. gada albums "The Eminem Show" – piekto vietu.

APVIENOTĀS KARALISTES DESMITGADES PIECI PĀRDOTĀKIE ALBUMI

1. James Blunt – "Back to" (2005.)
2. Dido – "No Angels" (2000.)
3. Amy Winehouse – "Back to Black" (2006.)
4. Leona Lewis – "Spirit" (2007.)
5. David Gray – "White Ladder" (2000.)

Avots: kompānija "Official Charts Company"

Avots: news.bbc.co.uk

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV