Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

“Baltie lāči” izdod albumu “TĀ KĀ TĀ!”

Sigita Paula Cepleviča, 30.12.2009. 13:36 | komentāri (2)

2009. gada nogalē Latgales grupa „Baltie lāči” nākusi klajā ar jaunu CD ar apliecinošu nosaukumu „TĀ KĀ TĀ!”, kurā ietvertas 12 dziesmas dažādām svētku noskaņām, kā arī līdz šim vēl nedzirdētas dzejnieces un dziesminieces Broņislavas Martuževas dziesmas.
“Baltie lāči” izdod albumu “TĀ KĀ TĀ!”

Jaunā dziesmu plate tapusi, grupai „Baltie lāči” piedaloties un strādājot programmā „Humora vasara un atvasara”, kas ar panākumiem šogad izskanēja visā Latvijā. Grupas mūziķi tai meklēja un aranžēja dziesmas ar humoristisku noskaņu. Programmā ietvertas populāras itāļu, grieķu, spāņu un meksikāņu tradicionālās dziesmas ar latviskotiem tekstiem, kas latvieša ausij šķiet kaut kur, kaut kad dzirdētas, bet pirmo reizi tiek izdotas ierakstā latviešu valodā. Īpašā vērtē ir arī pagājušā gadsimta latviešu tautas ziņģes ar mūsdienās aktuālu tekstu.

Grupas līderim Andrim Baltacim ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar dziesminieci Broņislavu Martuževu no Lubānas, kura dziedātājam ir uzticējusi savas mūža laikā sacerētās un pierakstītās, bet līdz šim neizdotās dziesmas. 2010. gadā tiek plānots izdot īpašu albumu ar Broņislavas Martuževas dziesmām, taču jau šajā platē ir ietvertas divas viņas dziesmas – „Beranžē motīvs” (1979. gads) un smeldzīgā “Brōļeit ...”.

Andris Baltacis stāsta, ka platē iekļautās dziesmas mums visiem ir īpaši aktuālas šajā krīzes laikā – lai būtu gan par ko pasmaidīt, gan par ko padomāt!

„Baltie lāči” „PALDIES!” par sadarbību dziesmu plates tapšanā saka Rēzeknes Gaļas kombinātam, kā arī tirdzniecības tīklam „ELVI”, kas apliecināja aicinājumu „Par savējiem!”, tādēļ „ELVI” veikalu tīklā visā Latvijā jaunā CD plate nopērkama tikai par 99 santīmiem!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV