Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

"Kaķis maisā" piedalīsies "Stage Number one" finālā

Vita Ziediņa, 15.03.2010. 16:05

Konkursa "Stage Number One" otrās kārtas uzvarētāji ir grupa "Kaķis maisā". Sestdien, 13.martā notika konkursa "Stage Number one" otrā kārtā, šoreiz par vietu finālā cīnījās sešas grupas. Nedaudz par konkursantiem.

"The Next Ones" - grupas oficiālā dzimšanas diena ir pagājušā gada 4. aprīlis, kad grupa sniedza vairākus koncertus klubos "Depo", "Saksafons", festivālā "Kafijas Vakars Pilskalnos", ieguvusi otro vietu Tukuma rajona jauno grupu konkursā tādejādi gūstot iespēju uzstāties Tukuma pilsētas svētkos. Grupas mūzikas stils, kā puiši sevi raksturo, ir roks visplašākajā šī vārds nozīmē"

Grupas "Meribel" sastāvā esot trīs ceturtdaļas Ogres un viena ceturtdaļa Jūrmalas, tāds ir melodiskā alternatīvā rokmūzikas grupas sastāvs. Par savu dzimšanas dienu grupa uzskata pagājušā gada vasaru. "Meribel" radusies uz reiz pastāvējušas grupas "Feisless" pārpalikumiem. Savu darbu mūziķi raksturo tā "mēs spēlējam mūziku un mūsu dziesmas ir par rītiem.

Solists Oscar D uz konkursu ieradies no Madonas. Viņš ir piedalījies konkursā "Jaunās Zvaigznes", dzied Madonas Valsts ģimnāzijas jauktajā korī, uzstājies Madonā dažādos pasākumos. Puisis pieteikumā bija bildis, ka galveno balvu konkursā "Stage Number One" iegūs, jo ir pārliecināts par saviem spēkiem, rūpīgi strādājis pie konkursam izvēlētajām dziesmām.

Rīdzinieku grupa "Kaķis maisā" (pop/rock/funky) par saviem nākotnes plāniem izvirzījuši dalību konkursos, "ielauzties" Latvijas mūzikas tirgū ar interesantu mūziku un uztveri par dzīvi. Savukārt savas izredzes iekļūt finālā viņi raksturoja pavisam vienkārši: "Esam jauni, skaisti un mums ir mērķis, uz ko ejam un gribam sasniegt".

"San Devil" no Siguldas savu mūzikas stilu raksturo kā alternatīvu mūziku. Un viņu mērķis ir izklaidēt cilvēkus un pašiem sevi, sasniegt tik daudz, cik vien būs iespējams.

Un visbeidzot kā pēdējie otrajā kārtā uzstājās liepājnieki "No Title". Grupa radusies 2002.gada nogalē, taču aktīvi koncertēt sāk tikai pēc diviem gadiem, kad ir labi saspēlējušies. Par savu stilu grupa uzskata Liepājas roku. Dziesmu tekstu autori ir Ilmārs Strakšs un Aigars Petrovskis. "No Title" ir vairākkārt uzstājušies "Fontaine Palace" rīkotajā jauno grupu pasākumā "Flashlight", mūzikas klubā "Pablo", Rīgas klubos "Depo", "MicRec bārs", "Četri balti krekli", "Space Dog" un daudz kur citur.

Konkursa "Stage Number One" otro kārtu vērtēja žūrija - Radio SWH dīdžejs un producents Juris Millers, Valmieras Drāmas teātra aktieris Ingus Kniploks un Radio SWH "Radio lāgas" dalībnieks grupas "Paši pēdējie romantiķi" mūziķis Armands Zirnis.

Pēc ilgstošām debatēm žūrija finālam izvirzīja grupu "Kaķis maisā", jo tā ir radoša, perspektīva un noteikti "noslīpējama" līdz pilnībai.

"Šis konkurss ir vienreizēja iespēja jaunajiem mūziķiem sevi parādīt gan plašākai sabiedrībai, gan mūzikas industrijas profesionāļiem, kas bieži vien tieši šādos pasākumos atrod jaunās mūzikas pērles. Es ceru, ka arī no šī konkursa izkristalizēsies kāds mūziķis vai mūziķu apvienība, kas spēs uzrunāt ne tikai skatītājus zālē un žūriju, bet arī klausītājus visā Latvijā un ārpus tās robežām", par konkursu "Stage Number One" teic Juris Millers.

Nākamā - trešā - konkursa "Stage Number One" kārta notiks 20.martā pulksten 20.00 muzikālajā bārā "Jauna saule", Valmierā.

Par vietu finālā cīnīsies:

"Backstab" (Rīga) Groove/hardcore, http://draugiem.lv/backstabband

"Amadeus" (Jūrmala/Rīga) Pop, http://draugiem.lv/amadeus

"The Afternoon" (Rīga) Rock, http://draugiem.lv/theafternoon

"In The Box" (Madona) New Age Pop Punk Rock, http://draugiem.lv/inthebox

"Predict" (Jelgava/Rīga) Pop Rock, http://predict.lv

"ApmJ" (Sigulda) Rock/blues, http://draugiem.lv/apmj

Katras kārtas uzvarētājs piedalīsies finālā, kas notiks 24.aprīlī klubā "Multiklubs".

Iepazīties ar konkursa kārtu rezultātiem varēs interneta vietnēs www.radioswh.lv un www.jaunasaule.lv.

Konkursa uzvarētāji iegūs galveno balvu bezmaksas dziesmas ierakstu profesionālā skaņu ierakstu studijā - "Radio SWH" ierakstu studijā, kā arī sponsoru balvas.

Informatīvais atbalsts draugiem.lv, laikraksts "Liesma" Radio SWH Valmieras studija. Sponsori. Alus "Lāčplēsis", "Diogen Audio, klubs "Multiklubs".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV