Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Muzikālais teātris „Baltie lāči” Lieldienās aicina uz jaunu koncertprogrammu „Ir tādi cilvēki”

Sigita Paula Cepleviča, 25.03.2010. 09:18 | komentāri (1)

Latvijā atpazīstamās šlāgergrupas „Baltie lāči” izveidotais muzikālais teātris Lieldienās, 5. aprīlī Daugavpilī un Rēzeknē aicina uz jaunu koncertprogrammu „Ir tādi cilvēki”, kur līdz ar jau zināmiem mūziķiem uz skatuves savu pirmo muzikālo veikumu rādīs jauniešu studija.

Koncertā skanēs grupas „Baltie lāči” populārākā mūzika un jauniešu studijas dziesmas, kas kādreiz bijušas Latgalē pazīstamās grupas „Reģions” repertuārā. Atpazīsiet gan iemīļotās un Šlāgeraptaujā atzītās dziesmas, gan arī dziesmas no albuma „TĀ KĀ TĀ”, kā arī neiztikt bez jaunām dziesmām. Jau nākamajā nedēļā plānots nodot radiostacijām klausītāju vērtēšanai dziesmu „Ir tādi cilvēki” ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Šī dziesma skanēs koncertprogrammas finālā, un tā visspilgtāk raksturo šo koncertu, tādēļ arī izvēlēts programmai šāds nosaukums.

Koncertprogrammas „Ir tādi cilvēki” pirmizrādes notiks 2010. gada 5. aprīlī plkst. 13.00 Daugavpils Teātrī un plkst. 19.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, bet rīdziniekiem jauno programmu būs iespēja redzēt 23.aprīlī plkst.19.00 VEF Kultūras pilī.

Patlaban 16 jaunieši (vecumā no 17 gadiem) no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada cītīgi pilnveido savas vokālās un horeogrāfijas prasmes, lai jau pēc pāris nedēļām būtu uz skatuves kopā ar „Baltajiem lāčiem”.

„Jauni un talantīgi,” tā muzikālā teātra jauniešus raksturo grupas „Baltie lāči” vadītājs Andris Baltacis, pēc kura iniciatīvas jaunieši pirms mēneša sanāca uz pirmo mēģinājumu. „Ikvienam profesionālam mūziķim tas ir zināms izaicinājums – nodot savas zināšanas un prasmes jaunajai paaudzei, un mēs redzam, ka mums veidojas sava „Zvaigžņu fabrika” vai „O!Kartes akadēmija”, kur ikvienam ir iespēja kļūt par solistu!” Ideja studijas veidošanai radusies pēc 2009. gada konkursa „Jaunās zvaigznes”, kad Baltacis vērtējis jauniešus atlases kārtā Ludzā. „Es biju patīkami pārsteigts par tik daudz talantīgiem jauniešiem mūsu rajonā. Nolēmu, ka jāveido studija, un dažiem talantīgākajiem jauniešiem piedāvāju iesaistīties šajā projektā. Citu projektu dēļ idejas īstenošana nedaudz aizkavējās, bet jau šā gada sākumā izsludinājām konkursu un izveidojām studiju,” stāsta dziedātājs. 

Plānots, ka muzikālais teātris – studija jau tuvākā pusgada laikā savu darbību paplašinās, veidojot dažādu vecumu grupas bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem no Rēzeknes novada un tuvējā reģiona. Vasarā tiks izveidota jauniešu grupa vecumā 13 – 16 gadiem, bet rudenī savus talantus varēs attīstīt arī mazie censoņi līdz 12 gadu vecumam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV