Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Bobijs Makferins izdevis albumu “VOCAbuLarieS”

Jānis Penka, 25.03.2010. 21:00

Desmitkārtējs “Grammy” balvas laureāts, amerikāņu mūziķis Bobijs Makferins (Bobby McFerrin) izdevis albumu “VOCAbuLarieS”, kas ir viņa jaunākais studijas ieraksts pēdējo astoņu gadu laikā un tagad pieejams arī Latvijā.
Bobijs Makferins izdevis albumu “VOCAbuLarieS”

“VOCAbuLarieS” ir ambiciozs projekts, kas tapis septiņu gadu laikā sadarbībā ar Makferina vokālās grupas “Voicestra” dalībnieku, komponistu Rodžeru Trīsu (Roger Treece) un 50 citiem dziedātājiem no visas pasaules, kas pārstāv tādus žanrus kā džezs, opera, kabarē un rokenrols.

Albumā dzirdama r&b dziedātāja Liza Fišere, brazīliešu džeza novatore Lusiana Souza, vokālā kvarteta “Manhattan Transfer” dalībniece Dženisa Sīgela, vokālā džeza grupa “New York Voices” un daudzi citi izpildītāji. Ieraksts tika veikts individuāli vai mazās grupās un rezultātā tika radīts virtuāls koris no vairāk nekā 1400 skaņu celiņiem, apvienojot ritmblūzu, klasisko kormūziku, Āfrikas mūziku un citus žanrus.

Mūzikas vārdu autors Dons Roslers albumā radījis kolāžu no tādām valodām kā latīņu, itāļu, sanskrits, zulu, spāņu, krievu, ebreju, portugāļu, mandarīnu (ķīniešu valodas dialects), japāņu, franču, arābu, vācu, angļu un gēlu (ķeltu).

Albuma idejas autore ir Makferina ilggadējā menedžere Linda Goldšteina. “Bobijs diriģēja Vīnes Simfonisko orķestri, eksperimentēja ar daudzceļu ierakstiem, koncertēja ar “Voicestra” un savu leģendāro solo programmu. Gribēju atrast visu šo līniju krustošanās punktu un radīt jaunu valodu,” atklāj Goldšteina.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV