Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Pirmo reizi Latvijā viesosies Čikāgas Bērnu koris

Linda Bērziņa, 08.02.2011. 13:17

30. aprīlī festivālā "Rīgas Ritmi" kopā ar vokālās mākslas fenomenu Bobiju Makferinu uzstāsies Čikāgas Bērnu koris (Chicago Children Choir) Žozefīnes Lī vadībā.
Pirmo reizi Latvijā viesosies Čikāgas Bērnu koris

Tā būs iespēja iepazīties ar kompozīcijām no albuma "VOCAbuLarieS", kas ir Bobija Makferina grandiozais mūzikas projekts, tapis septiņu gadu laikā. Tā ieskaņošanā piedalījušies 50 vokālisti no visas pasaules, tostarp arī Žozefīne Lī, Čikāgas bērnu kora vadītāja. Kopā radīta mūzika, kas piesātināta gan ar pasaules mūzikas tradīcijām, gan džeza, popa un klasiskās mūzikas vērtībām. Albums "VOCAbuLarieS" šogad nominēts prestižajai Grammy mūzikas balvai trīs kategorijās. Grammy balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 13.februārī.

2000. gadā koris un Bobijs Makferins kopā uzstājās Čikāgas teātrī. Tā bija pirmā, taču ne pēdējā kora un Makferina muzikālā sadarbība. 2003. gadā viņi kopā muzicēja Ravīnijas festivālā (Ravinia Festival). Šajā pat festivālā Čikāgas Bērnu koris un Bobijs Makferins uzstājās arī 2010. gada jūnijā, izpildot tieši projekta VOCAbuLarieS kompozīcijas.

Čikāgas Bērnu kora vadītāja Žozefīne Lī atklāj, ka viena no lieliskākajām Bobija Makferina īpašībām ir tā, ka Bobijs uz skatuves un Bobijs ikdienā ir viena un tā pati personība. Uzstāšanās kopā ar viņu ir ļoti personīga pieredze katram dziedātājam un publika jūt šo enerģiju. Katrs muzikālais mirklis kopā ar viņu ir neaizmirstams, jo tu zini, ka tas ir patiess un ka neviena uzstāšanās nekad nelīdzināsies citai.

"Mūzika ir kas vairāk par notīm uz lapas. Mēs ticam, ka caur mūzikas radošo izpausmi un izcilības ekspektācijām mēs varam nojaukt rasu, reliģiju un ekonomisko atšķirību barjeras, lai radītu harmoniskāku un taisnīgāku sabiedrību." - tā kora vadītāja Žozefīne Lī.
Čikāgas Bērnu Kora balsu kopums rada neatkārtojamu skanējumu. Koris sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Luciano Pavarotti, Quincy Jones, Beyonce Knowles u.c.

Rīga ir vienīgā no Baltijas valstu galvaspilsētām, kurā Čikāgas Bērnu koris un Bobijs Makferins uzstāsies kopā. Kora vadītāja Žozefīne Lī ar nepacietību un prieku gaida viesošanos festivālā Rīgas Ritmi, jo tā būs unikāla iespēja kaut mazliet iepazīt šo zemi un tās kultūru. Gan Žozefīnei, gan koristiem šī būs ne tikai pirmā viesošanās Latvijā, bet arī pirmā viesošanās Baltijas valstīs.

Koncerts notiks 30.aprīlī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā. Biļetes jau pārdošanā Biļešu Serviss kasēs un internetā - www.bilesuserviss.lv

Mosties pavasara ritmos!

Papildu informācija:
www.rigasritmi.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV