Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

“Very Cool People” in da haus!

Eņģelis, 30.03.2010. 09:43

Elvija Grafcova diriģēto bandu nav iespējams nepamanīt gan radio ietvaros, gan arī vienaldzīgi paiet garām koncertu norises vietās. It īpaši tāpēc, ka “Very Cool People” radītās funk-jazz skaņas ir pilnīgi neraksturīgas šim gadalaikam. Un kā tad tu vēl varēsi paiesi garām, ja drēgnā 26. marta vakarā puiši prezentē savu vasarīgi garšīgo videoklipu.  
“Very Cool People” in da haus!

Galerijas:

Līdz paša “Hugo” vizuālā atainojuma prezentēšanas laikam nācās pagaidīt kādu laiciņu, jo pirmā dzīvā uzstāšanās klubā “Dirty Deal Cafe” sākās tikai ap vienpadsmitiem vakarā, kad uz skatuves uzrāpās “S&T Syndicate” (Squirrel & Turtle Syndicate), kuri tikpat silti iekarsēja kluba telpas kā paši vakara naglas. Mārtiņam Jurjānam pie taustiņiem, virtuozajam bungu trobelētājam Rihardam Vāverem un saksafonistam Naurim Kolmanim izdevās izvilināt daudz jauku dažādu džezisku stilu sakausējumu un saaicināt cilvēkus vienkopus. Un vēl viņi paši izteicās, “S&T Syndicate” nav pilnā sastāvā – pietrūkstot vien Harija, kurš ir pasaules labākais izgudrotājs. Taču nez vai tas traucēja “Vāveres un Bruņurupuča Sindikātistiem” jēlkādā veidā saskumt.

“Jou, Jou, Jou” - tā pēc DJ ShashS miksējošās iespēles skatītājus uzrunāja Elvijs Grafcovs. Arī turpmāk viņš šaudījās dažādiem jociņiem un piezīmītēm, kā arī kalpoja par pasākuma konferansjē, iepazīstinot klausītājus ar grupas “Very Cool People” muzikālo vakara sastāvu (Māris Vitkus – taustiņi, Toms Poišs – bass, Jānis Jaunalksnis – bungas, iztrūkstot vien palīgam Tomam Rudzinskim pie saksafona) vai arī skaļi sajūsminoties par “kūlajām” māksliniecēm Lieni un Maiju Mackus, kuru dēļ ideja par dziesmas “Hugo” videoklipu ir kļuvusi par realitāti. Kā vēlāk izrādījās, viņš arī bija pats aktīvākais uz skatuves visa koncerta laikā, kamēr pārējie muzikālu izbaudīšanu likās attiecināja uz milzīgu atbildības sajūtu un dziesmu spēlēšanu ar tīri matemātisku precizitāti. Tikai vēlāk, kad uz skatuves nosēdās ermoņiku pavēlnieks Oskars Stolse-Semerovs (piedalījās arī pašā koncerta sākumā), un “VCP” sāka atskaņot pāris jau zināmas dziesmas no citu fankistu repertuāra, aktīvāki un atbrīvotāki palika arī pārējie.

Ļoti interesanta izvērsās loterija, kurā skatītājiem vajadzēja izdomāt kādas dziesmas nosaukumu, uzvarētājam par to saņemot disku. Klausoties šo skaņdarbu nākošreiz vai arī “VCP” to atskaņojot nākošajos pasācienos, visiem būs prieks šo skaņdarbu saukt par “Wet Willy”. Taču aptaujas rezultātu paziņošana notika pēc vakara paša galvenā elementa – dziesmas “Hugo” videoklipa prezentācijas. Cilvēciņu pārpilns (pārsvarā kailu), piedaloties arī visu grupas dalībnieku plastilīna transformācijām, ar milzumdaudz dzīvnieciņiem, simboliskajiem trīs kaķiem un ļoti uzbāzīgām sēnēm. Kā atzina pašas klipa būvētājas māsas Mackus: “..asa sižeta psiholoģisks trilleris nedaudz erotiskās noskaņās. Lielos vilcienos – par nervozām sievietēm un vīriešiem filozofiem..” Nu jau no 27.marta klips ir pieejams apskatei slavenajā “YouTube” vietnē, kā arī simtprocentīgi skaidrs, ir palaists Latvijas Mūzikas kanāla apritē.

Kaut arī piektdienas vakarā nepiedalījās ne Andis Grīva (supersingls “Skola”) un Panxo&Pablo (supersupersingls “La vida Desde Arriba”), tomēr savu odziņu saldajam saulainajam desertam piemeta nedaudz skābās un džezam raksturīgās improvizācijas un, protams, aizrautīgais un superīgais Oskars, ar kuru “Very Cool People” vēlējušies saspēlēties jau kādu laiku. Tad nu lūk, tas beidzot sanācis. Spriežot pēc blices attīstības raksturojuma, nereti nievātais repa apvienojums ar instrumentālo pavadījumu (sadarbība ar Ozolu, Nātri) ir transformējies ļoti klausāmā un diezgan unikālā fankī un skābā džeza sakausējumā iekš Latvijas zemēm. Tad nu lai jaunais albums labi pārdodas un koncerti labi spēlējas – 2007. gadā dibinātās apvienības puišiem ir talanti un spējas. Un jā, vismaz muzikāli viņi sevi droši var saukt par “Very Cool People”.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV