Pirmdiena, 03.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Ineta, Inta, Intra;

Rīt RSU Aulā uzstāsies grupas "Akvarium" mūziķu projekts "Welcome To The Club"

Inese Mihasjonoka, 13.04.2010. 15:27

Leģendārās grupas "Akvarium" mūziķu projekta "Welcome To The Club" pirmizrāde Latvijā 14.aprīļa vakarā RSU Aulā - Pārdaugavas koncertzālē. Oriģinālmūzika ar etno, lounge un new age elementiem. "Welcome To The Club" ir dažādu mūzikas stilu apvienojums Pēterburgas romantikas enerģētiskajās plūsmās. Projekts ir divu grupas "Akvarium" mūziķu - Igora Timofejeva un Oļega Šara, radošā darba rezultāts.
Rīt RSU Aulā uzstāsies grupas "Akvarium" mūziķu projekts "Welcome To The Club"

 

Igors Timofejevs - multiinstrumentālists, spēlē saksofonu, flautu, klarneti un ģitāru.

Oļegs Šars - perkusionists, bundzinieks, vokāls.

Projektā piedalās arī taustiņinstrumentu mūziķis Oļegs Belovs.

Paralēli dalībai leģendārajā "Akvarium" katrs šīs grupas mūziķis jau sen ir sevi pieteicis kā veselu muzikālās kultūras fenomenu. Nedaudz informācijas:

Igors Timofejevs ir dzimis 1975. gada 8.aprīlī Ļeņingradā. 1995. gadā viņš beidza M.P. Musorgska Mūzikas skolas Estrādes džeza nodaļu. 1994. gadā kļuva par jauno mūziķu konkursa "Rudens maratons" uzvarētāju, vienlaicīgi saņemot veselas trīs pirmās godalgas: kā labākais saksofonists, labākā skaņdarba autors ("Mr. D.G.", veltījums Deksteram Gordonam) un kā labākā kolektīva vadītājs (grupa "Bright"). Uzreiz pēc konkursa Igors Timofejevs uzaicinājis Dāvidu Gološčekinu piedalīties savā ansamblī.

Jau no paša sākuma Igors Timofejevs atklāja retas spējas izprast visdažādākos džeza virzienus - viņš vienlīdz labi izpilda tradicionālā džeza kompozīcijas un bībopu; modālo džezu un fanku; hard-bop un fusion. Tradicionālajā džezā Igors sniedza savu devumu, muzicējot Itālijā kopā ar Alberta Meļņikova kolektīvu, sadarbojoties ar tādiem ansambļiem kā Andreja Vojevodska "Easy Winners" un Oļega Samorukova "Northwest Dixieland Band". Pievēršoties bībopam, saksofonists izveidoja jaunu projektu, ko nodēvēja par "Bright Generation". Projekts Pēterburgas apritē ātri ieguva atzinību un ar panākumiem uzstājās festivālos Tjumeņā, Maskavā, Novosibirskā, kā arī Somijā.

Vēlāk Igors Timofejevs sadarbojās ar visdažādākajiem Krievijas un ārvalstu mūziķiem. Starp viņa sadarbības partneriem ir pianists Pjotrs Korņevs, Sergejs Grigorjevs, Parīzē dzīvojošais basģitārists Andrejs Svetlovs, Andrejs Kondakovs, Brazīlijas džeza zvaigznes Serdžio Brandau, Cafe un Rikijs Sebastians, kā arī panākumus guvusī dziedātāja no Sanfrancisko Denīze Perjē un vācu bundzinieks Haralds Rišebaums. 2000. gadā Igors iestājās Manheimas konservatorijā un savu mācību laikā Vācijā sadarbojās ar trompetistu Duško Gojkoviču, kas reiz iepazīstināja jauno Pēterburgas džeza mūziķi ar amerikāņu saksofonistu Donu Menzu. Par piemiņu no šīs sastapšanās Igoram palika Menza altsaksofons ("Vai Pēterburgā kādam ir vajadzīgs altsaksofons?" amerikāņu saksofonists esot uzsmaidījis, sniedzot nobružāto futlāri).

Timofejeva autormūzikai ir raksturīgas gaišas melodijas, harmoniska izsmalcinātība un precīza orientācija uz Krievijas muzikālo kultūru. Igors Timofejevs - Pēterburgas vadošais saksofonists, viens no visnobriedušākajiem jaunās paaudzes meistariem.

Oļegs "Šarrs" Šavkunovs ir dzimis Vjatkā 1963. gada 21.augustā. Boriss Grebenščikovs, kurš veltījis savam perkusionistam dziesmu "Šara teorēma", par Šaru ir teicis: "OĻEGS - TAS IR DABAS MISTISKAIS SPĒKS!" Viņu dēvē par "krievu perkusiju dievu sodību", bet miermīlīgākie vairāk tiecas uz apzīmējumu "ŠAROVAJA MOLŅIJA" (lodveida zibens - krieviski). Šarrs ir spēlējis un dziedājis (un vēl joprojām sadarbojas) ar grupām "Ole Lukkoye", "Z- Ensemble", "Krazy Krop", "Vermicelli Orchestra", kā arī līdzdarbojas projektā "MITKI".

Visi, kas ar Oļegu Šavkunovu kaut reizi ir kontaktējušies vai sadarbojušies, apgalvo, ka viņš ir "unikāls, gudrs perkusionists ar teatrāli komisku ārieni, kas ap sevi veido ļoti saulainu un pozitīvu vidi". Grūti būtu atrast kādu cilvēku vai mūziķi, kas būtu sirsnīgāks, talantīgāks un izstarotu vairāk enerģijas.

Pagājušā gada oktobrī projektam pievienojās izcilais daudzpusīgais pianists Oļegs Belovs, Šostakoviča vārdā dēvētā konkursa, kas norisinās Hanoverē, laureāts, Pēterburgas konservatorijas absolvents un pasniedzējs, pazīstams ar kopdarbību ar Marku Almondu, Zemfiru, Andreju Samsonovu un daudziem citiem mūziķiem.

Šobrīd noris darbs pie jauna "Welcome To The Club" albūma radīšanas.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu serviss kasēs un mājas lapā http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/tautu_muzika/?show=15927.

http://www.youtube.com/watch?v=LY5TbJmPSvI&feature=player_embedded

www.wttc.ru

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV