Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Zane Dombrovska atveidos gleznotāja Leo Kokles sievu

EasyGet.lv, 27.09.2010. 09:51

Dziedātāja un jaunaja aktrise Zane Dombrovsk spēlēs skaistu, dramatiski smeldzīgu lomu Raimonda Paula, Liānas Langas un Ingas Ābeles jaunajā mūziklā "Leo. Pēdējā bohēma".
Zane Dombrovska atveidos gleznotāja Leo Kokles sievu

Mūzikls stāsta par ievērojamā latviešu gleznotāja Leo Kokles dzīvi tālajos sešdesmitajos gados. Būdams kuprītis un zinādams, ka mūžs nebūs garš, Leo dzīvi svinēja, aizraudams sev līdzi veselos un kļūdams par Rīgas mākslinieku bohēmas dvēseli - namatēvu, kura durvis atvērtas visiem, kam māksla ir dzīvesveids un riebj pelēkā ikdiena aiz loga. Kaut arī liktenis Leo atņēma staltu augumu, tomēr dāvāja ne tikai talantu, bet arī mīlestību, ģimeni, draugus un panākumus.

Zane Dombrovska mūzikla skatuves versijā izspēlēs Leo Kokles sievas Terēzes likteni.
Zane stāsta: "Man šī loma ir īpašs izaicinājums ar to, ka Terēze Kokle ir reāls, dzīvs cilvēks, mēs esam iepazinušās un tikušās un, lai arī šis ir mūzikls, manā lomā ļoti daudz ir jānospēlē tieši klusējot un tā man ir pilnīgi jauna pieredze. Esmu ļoti pateicīga izrādes režisoriem Edmundam Freibergam - manam aktiermeistarības skolotājam Kultūras akadēmijā, un Inārai Sluckai par ciešo sadarbību strādājot pie lomas!"

Dziedātāja Nacionālajā teātrī jau spēlējusi galveno lomu Zigmara Liepiņa muzikālajā drāmā "Adata", par kuru tika nominēta Spēlmaņu Nakts Gada balvai par gada spilgtāko debiju un šobrīd joprojām spēlē Zigmara Liepiņa muzikālajā drāmā Vadonis, kā arī režisores Gaļinas Poliščukas Teātra observatorijas izrādē "Ilgu tramvajas 623", kurā atveido vienu no galvenajām - Stellas lomu.

Leo Kokles gleznu izstāde apskatāma līdz šā gada pirmajam novembrim Kultūras un tautas mākslas centrā "Ritums" (Jaunielā 29A - katru dienu no plkst. 11:00 - 17:00).

www.teatris.lv
www.zanedombrovska.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV